Hlavní obsah

Češi napodruhé neúspěšní

PRAHA

Ve svém druhém vystoupení na Turnaji Karjala prohráli čeští hokejoví reprezentanti se Švédskem 2:3 po samostatných nájezdech. Nenavázali tak na vyvedený vstup do turnaje, kdy přehráli domácí Finy 3:0. Za Česko skórovali Dvořák a Mikeska, rozhodující nájezd proměnil Kahnberg. V neděli se Češi utkají v posledním zápase turnaje s Ruskem.

Článek

Na rozdíl od úvodního souboje nevyšel českým reprezentantům úvod. V oslabení ujela dvojice Zetterberg - Hedström, hvězda Detroitu si zkušeně počkala a ideálně předložila kotouč Hedströmovi, který pálil do odkryté branky.

Seveřané praktikovali stejný styl hry jako ve čtvrtek čeští hráči s Finskem. Důsledně obsazovali protihráče, dobrým pohybem vykrývali volný prostor. Jedinou příležitost měl Radek Dvořák, který ale z dobré pozice jen trefil hruď brankáře.

Dvořák opět úspěšný

Útočník prvoligových Českých Budějovic si spravil chuť v 28. minutě, kdy ujel do přečíslení s obráncem Pilařem a jeho nahození za záda Lundquista usměrnil Hallberg. Branka ale pomohl spíš Švédům, kteří přidali na důrazu a zatlačili Čechy do obrany.

Navíc se hra přiostřila a přibylo vyloučení. Více prostoru na ledě svědčilo Švédsku. Gólman Adam Svoboda ale vychytal několik dobrých příležitostí a navázal na vynikající výkon ze zápasu proti Finsku.

Trest těsně před koncem

Ani Svoboda ale nic nezmohl na střelu Christiana Bäckmana, který pouhých devět sekund před koncem třetiny poslal své barvy opět do vedení. Na trestné lavici v té době seděla dvojice Hamr - Prospal. Obránce St. Louis propálil přesunujícího se Svobodu po pohledném ťukesu přesilovkového komanda Švédska.

Třetí dějství přineslo vyrovnání Michala Mikesky, střelu pardubického forvarda nešťastně tečoval švédský bek. Rozuzlení po několika šancích na obou stranách nepřineslo ani prodloužení, rozhodovalo se v samostatných nájezdech. jako jediný proměnil Kahnberg a zařídil tak výhru Švédska 3:2.

Česká republika - Švédsko 2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Dvořák (Pilař, Prospal), 50. Mikeska (Hemský) - 6. Hedström (Zetterberg), 40. Bäckman (Rhodin, Nordgren), rozhodující nájezd Kahnberg. Rozhodčí: Rönn - Hämäläinen, Fonselius (všichni Fin.). Vyloučení: 9:7, navíc Hedström 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4000.
Česká republika: Svoboda - Židlický, Blaťák, Pilař, Hejda, Hamr, Klesla, Ptáček, Rozsíval - Balaštík, Výborný, Erat - Rosa, Prospal, Dvořák - Průcha, Mikeska, Hemský - Hořava, Burger, Olesz. Trenéři: Ondřej Weissmann, Radim Rulík a Marian Jelínek.
Švédsko: H. Lundqvist - Rhodin, Bäckman, M. Johansson, Tallinder, Hallberg, Hävelid, Lilja - Nordgren, Zetterberg, Hedström - M. Tjärnqvist, H. Sedin, D. Sedin - Weinhandl, Franzén, Martensson - Kahnberg, Hagos, Nordström. Trenéři: Gustafsson a Karlsson.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články