Hlavní obsah

Hadamczik ocenil po Karjale výkon obou brankářů. Byli výborní, pochvaloval si reprezentační kouč

Reprezentační trenér Alois Hadamczik byl po zápase s Ruskem na turnaji Karjala maximálně spokojený. Jeho svěřenci se stali prvním českým výběrem, který v osmnáctileté historii dokázal finskou akci celkově vyhrát.

Foto: Martti Kainulainen, Reuters

Obránci Čáslava se Šmídem hasí dramatickou situaci před brankářem Pavelcem.

Článek
Fotogalerie

"Sešla se dobrá parta kluků, hlavně lidsky. Samozřejmě, že jsou to i dobří hokejisté. Jsou tady dobří staří hráči, propojení se střední generací, i mladíci jako Hertl, Krejčík nebo Svoboda do týmu dobře zapadli," řekl Hadamczik.

České mužstvo nastartoval zvládnutý domácí duel se Švédskem v Liberci. "První třetina se nám moc nevydařila, ale druhá a třetí ano. Hráli jsme výborně," pochvaloval si reprezentační kouč, který ocenil výkon obou brankářů Alexandra Saláka a Ondřeje Pavelce. Oba inkasovali jen jednou. "Byli výborní," řekl Hadamczik.

Klíčová podle něj byla už úvodní porada před turnajem, v pondělí před prvním tréninkem. "Řekli jsme si, co chceme hrát. V obraně, při založení útoku. Vše se propojilo a hráči tomu věří. Musím všechny pochválit za vůli, za velmi dobrý přístup a nasazení do hry," uvedl.

Důležitý krok k výhře nad Ruskem udělali Češi už v první třetině, kdy využili dvě přesilové hře. "Ve druhé třetině jsem se ale trochu obával (o výsledek). Měli jsme velký tlak, mohli dát na 3:0 nebo 4:0, ale pak jsme v oslabení inkasovali na 2:1. O přestávce jsme si řekli pár věcí a ukázalo se, že tým fungoval," dodal Hadamczik.

Reklama