Hlavní obsah

Rozhodnuto! Česko uspořádá hokejové MS 2015 bez Slováků

Praha

Rozhodnuto, hokejové mistrovství světa 2015 se uskuteční jen v Česku. Projekt společného uspořádání šampionátu se Slovenskem je definitivně u ledu. Český svaz ledního hokeje dospěl podle svého prezidenta Tomáše Krále k závěru, že dodrží původní záměr schválený kongresem IIHF a šampionát uspořádá v Praze a Ostravě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Česko bude pořádat hokejové MS samostatně.

Článek

Hokejový šampionát tak bude mít stejné dějiště jako v roce 2004, kdy se konal v Česku naposledy a vykázal rekordní, dosud nepřekonanou návštěvnost v celé historii MS. „Při rozhodování jsme vzali v potaz mimo jiné i postup příprav v pořadatelských městech a dopady, které by změna původního záměru pro Moravskoslezský region i samotné město Ostrava měla," prohlásil Král.

Slovensko navrhovalo spolupořadatelství na recipročním základě, přičemž jeho nabídka vycházela z modelu světových šampionátů 2012 a 2013 pořádaných společně ve Finsku a Švédsku. Podle Králových slov si ČSLH nabídky, kterou obdržel ze slovenské strany, velmi váží a k její analýze přistoupil s veškerou zodpovědností.

„Obě varianty jsme posuzovali ze všech v úvahu připadajících hledisek," uvedl Král, jenž v dopise adresovanému slovenskému svazu přislíbil podporu kandidatuře na pořadatelství dalšího šampionátu, zřejmě v roce 2019.

Reklama

Související témata: