Hlavní obsah

Gólman Pavelec o Rusku: Mají tým jak na olympiádě, takže je úplně jedno, kdo bude střílet

Velký respekt budí sestava hokejistů domácího Ruska, které bude v sobotu (od 11:00 on-line reportáž na Sport.cz) dalším soupeřem českého týmu na turnaji Channel One Cup. Sborná díky výluce NHL poskládala hvězdný výběr, v prvním klání rozprášila Švédy 5:1 a cokoliv jiného než prvenství na probíhajícím podniku by bylo považováno za zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Ondřej Pavelec (vlevo) a Alexander Salák.

Článek

Elitním ostřelovačům z NHL by měl podle plánů kouče Aloise Hadamczika čelit Ondřej Pavelec, který by je měl mít dobře přečtené ze vzájemných soubojů v zámořské lize. Označit úplně toho nejlepšího z nich se ale zdráhal.

"Tam je to úplně jedno," pousmál se Pavelec. "Dacjuk, Malkin, Ovečkin, Kovalčuk, to je tým jak na olympiádě. Je pak jedno, kdo se k té střele dostane, protože gól umí dát všichni, každý ten hráč je nebezpečný a každý hráč ve svém týmu, kde hraje, patří mezi nejlepší," vysvětlil Pavelec.

Speciálně načtené ale hvězdy soupeře nemá. "Samozřejmě vím, že Ovečkin s Kovalčukem to hodně střílejí, ale na druhou stranu nemám moc dobré zkušenosti s tím soustředit se na jednotlivce," podotkl Pavelec. Je prý třeba se dobře soustředit na daný duel celkově. "Protože když se soustředíte na jednoho hráče, většinou ten zápas potom rozhodne někdo úplně jiný," dodal Pavelec.

Salák tentokrát střídačku bere

Jeho spoluhráč z brankoviště Alexander Salák s úsměvem poznamenal, že si zápas - tentokrát mimořádně docela rád - vychutná ze střídačky. "Upřímně řečeno mi zase až tak líto není, že nebudu chytat proti Rusům," odvětil s nadsázkou na otázku ohledně síly ruského výběru.

"Rád se na to podívám ze střídačky, protože by to v současné chvíli mohl být asi nejlepší hokej; Rusáci mají obrovsky nabitý tým, stejně tak i my máme parádní kádr a jsou tady samí výborní hráči," řekl Salák.

Reklama

Související témata: