Hlavní obsah

Rusko - Česko 6:0Reprezentace schytala od hvězdných Rusů výprask, exhibici sborné řídil Dacjuk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Radulov 1 : 0
17. Dacjuk 2 : 0
25. Mozjakin 3 : 0
28. Dacjuk 4 : 0
50. Malkin 5 : 0
51. Dacjuk 6 : 0
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Debaklem 0:6 skončil pro českou hokejovou reprezentaci souboj s hvězdným výběrem Ruska na moskevském Channel One Cupu. Kanonádu sborné, která své branky rozložila rovnoměrně do všech třetin, řídil Pavel Dacjuk, jenž zaznamenal hattrick a další gól ještě připravil. Závěrečné vystoupení na druhém podniku seriálu Euro Hockey Tour čeká svěřence Aloise Hadamczika v neděli proti Švédsku. Český tým má stále ještě naději na konečné druhé místo v turnaji.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Pavel Dacjuk překonává Ondřeje Pavelce.

Článek
Fotogalerie

Žádným bezhlavým útočením, ale sázkou na trpělivost se v úvodu zápasu prezentovala domácí sborná s hvězdami Ovečkinem, Malkinem, Dacjukem nebo Kovalčukem v sestavě. A protože Češi byli v defenzivě pozorní, zaplněná Megasport aréna čekala na první opravdovou šanci až do deváté minuty. To Jemelin nahazoval puk od modré čáry na Pavelce, před kterým dráhu letu změnil Radulov a poslal Rusy do vedení.

S českým celkem to však nezacloumalo a okamžitě se pokoušel o odpověď. Po rychlém protiútoku stál sám před brankou Krejčí, Frolík se ale rozhodl pro střelu a trefil jen Košečkina. Spoustu času na zakončení měl následně v mezikruží Petružálek, vedl si ale stejně.

Pavelce po čtvrtém gólu nahradil Salák

Hadamczikův tým v té době diktoval tempo hry a hvězdami nabití domácí se museli jen bránit. Po parádní individuální akci se až před Košečkina dostal Hemský, tváří v tvář ruskému brankáři však neuspěl. Zato sborná udílela lekci z produktivity. Po nenápadné akci vypálil Dacjuk zpoza obránce Škouly a trefil přesně levý horní růžek Pavelcovy klece.

V páté minutě druhé třetiny rozebrali domácí při přesilové hře českou bránící se čtveřici a Mozjakin střelou do odkryté branky zvyšoval na 3:0. A to za další tři minuty vybídl Radulov svým pasem Dacjuka, který tečí zasadil Čechům už čtvrtý direkt a vyhnal Pavelce na střídačku. Na jeho místo se postavil Salák a ještě v prostřední třetině zlikvidoval pokusy Ovečkina s Mozjakinem.

Dacjuk zkompletoval hattrick

Od závěrečné části hry dal kouč Hadamczik příležitost i útočník Orsavovi s Honejskem, pro kterého šlo o premiéru v seniorské reprezentaci. Jenže ani tento impuls Čechům nepomohl, naopak sborná si ze zápasu udělala exhibici.

V padesáté minutě se až před Saláka krásně proháčkoval Malkin a střelou mezi betony přidal už pátý gól. A to o pouhou minutu později vyrobil hrubku při rozehrávce Novák, Dacjuk tak najížděl na branku zcela sám a střelou také mezi Salákovy betony zkompletoval hattrick a uzavřel tak na konečných 6:0.

Severské derby pro Švédy

Poslední duel na Channel One Cupu odehraje reprezentace v neděli od 15:00 proti Švédsku, které ve druhém sobotním utkání turnaje přehrálo v severském derby Finy 4:1. Tre kronor se dočkaly prvního úspěchu v Euro Hockey Tour po sedmi porážkách za sebou. Finové mají přesto stále šanci turnaj vyhrát, když v neděli porazí Rusko v základní hrací době.

Švédové hned v úvodu potvrdili velkou chuť po čtyřech porážkách v sezóně poprvé uspět a už v páté minutě vedli 2:0. Nejdříve se v čase 3:04 trefil po Lundqvistově přihrávce do odkryté branky Pettersson. Za 97 sekund byl u druhého gólu opět Lundqvist, který vyhrál vhazování a Persson překonal Ortia.

Finové mohli snížit v 15. minutě při závaru po Huhtalově střele, pak nevyužili dvě přesilovky a stav se v druhé části nezměnil ani při švédské přesilovce. Naději týmu Suomi vykřesal až v 53. minutě při přesilovce obránce Mäenpää.

Dvě minuty před koncem ale po chybě gólmana Ortia pojistil náskok Švédů po Berglundově přihrávce do prázdné branky Danielsson a 37 sekund před koncem ještě v power play dovršil výsledek Hedman.

Hokejový turnaj Channel One Cup, druhý díl Euro Hockey Tour v Moskvě
Rusko - Česko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. A. Radulov (Jemelin, Dacjuk), 17. Dacjuk, 25. Mozjakin (Ovečkin, Malkin), 28. Dacjuk (A. Radulov, Kovalčuk), 50. Malkin, 51. Dacjuk. Rozhodčí: Leppäalho, Rantala (oba Fin.) - Savodnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 14.000.
Rusko: Košečkin - Birjukov, Nikulin, Medveděv, Jemelin, Tjutin, Denisov, Kalinin, Čudinov - Kuljomin, Malkin, Mozjakin - Kovalčuk, Dacjuk, A. Radulov - Žerděv, Těreščenko, Ovečkin - Plotnikov, Anisimov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
ČR: Pavelec (28. Salák) - Kutlák, Nakládal, R. Polák, Kindl, F. Novák, Němec, Škoula - P. Nedvěd (45. Honejsek), Plekanec, J. Svoboda - Hemský, Krejčí, Michael Frolík - Petružálek, Koukal, Rolinek - M. Růžička (45. Orsava), Jan Kovář, Voráček. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a Jan Procházka.
Finsko - Švédsko 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 53. Mäenpää - 4. Pettersson (Lundqvist, Persson), 5. Persson (Lundqvist), 58. Danielsson (Berglund), 60. V. Hedman (Viklund). Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8250.
Finsko: Ortio - Laakso, Eronen, Mäenpää, Näkyvä, Melart, Lepistö, Kukkonen, Ohtamaa - Aaltonen, Lehterä, Enlund - Kuusela, Ramstedt, Pihlström - Osala, Viitaluoma, Kähkönen - Sallinen, Lahti, Huhtala. Trenér: Jukka Jalonen.
Švédsko: Enroth - Bäckman, S. Kronwall, V. Hedman, Viklund, Burström, Ahnelöv, Frögren - Hörnqvist, Bäckström, Johansson - Danielsson, Berglund, Lindström - Lindberg, Söderberg, Ericsson - Pettersson, Lundqvist, Persson - Stralberg. Trenér: Pär Marts.
Tabulka Channel One Cupu
1.Rusko2200011:16
2.Švédsko210015:63
3.Finsko210014:63
4.Česko200022:90

Lední hokej

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Rusko 12 34 : 20 23
2 Česko 12 16 : 24 18
3 Finsko 12 25 : 25 16
4 Švédsko 12 23 : 29 15

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články