Hlavní obsah

Rusové nám dali lekci z produktivity, uznal po debaklu gólman Pavelec

Moskva

Takhle si to nepředstavovali. Před měsícem vyhráli čeští hokejisté turnaj Karjala bez ztráty bodu, na dalším podniku série Euro Hockey Tour se krčí s nulou na kontě na posledním místě. Přesto po debaklu s domácím Ruskem 0:6 na Channel One Cupu v Moskvě Hadamczikovi svěřenci cítili, že konečný výsledek zcela neodpovídal dění na ledě. Doufají, že si dosavadní tristní bilanci na druhém turnaji sezóny vylepší v neděli proti Švédsku.

Foto: Alexander Zemljaničenko, ČTK/AP

Skloněné hlavy českých hokejistů...

Článek

"Výsledek je krutý, ale neodehráli jsme až tak špatný zápas. Bohužel, dali nám lekci z produktivity," připustil brankář Ondřej Pavelec a nešetřil slovy uznání na adresu ruských útočníků, od nichž před svým vystřídáním inkasoval čtyři góly.

"Dacjuk je jedním z nejlepších hokejistů na světě a znova to prokázal. A nejen on, i zbytek týmu. Technicky jsou skvěle vybavení a nikdy nevíte, co udělají. A to taky předvedli. Hned trestají. Nepotřebují moc šancí, stačí jim jedna dvě a dají z toho dva góly," konstatoval. "Teď to chce hlavně klid a připravit se na Švédy," usoudil. Důležitější zápasy sezóny podle Pavelce teprve přijdou.

"Bohužel, hraje se na góly a ne na krásu či na šance. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," prohlásil Aleš Hemský a připustil, že kdyby v úvodu skóroval, utkání mohlo dopadnout jinak. "Musíme ale zapomenout, jít do dalšího zápasu a vyhrát. Nic jiného nám nezbývá," zdůraznil.

Týmu se nedaří střelecky

Na Karjale český tým zářil, tentokrát naopak po prohrách s Finskem v Helsinkách a dnes s Rusy na úspěch čeká. "Asi jsme si to představovali trošku jinak, bohužel ale soupeř byl lepší v koncovce," řekl Petr Nedvěd. "Nedaří se nám střelecky, dneska jsme vyšli úplně naprázdno. Alespoň že to zítra můžeme odčinit," dodal.

"Češi jsou dobrý tým a myslím, že to zítra Švédům předvedou," poznamenal po zápase Ilja Kovalčuk. "Rozhodlo, že jsme se trefili jako první," uvedl hrdina zápasu Pavel Dacjuk, který se zaskvěl čtyřmi body za tři trefy a jednu asistenci.

Výše porážky je nepříjemná

"Je nepříjemné, když mužstvo prohraje s takovým rozdílem," připustil asistent reprezentačního trenéra Josef Paleček. Hra podle něj nevypadala až tak jednoznačně jako skóre. Český tým podle něj v počtu střel sehrál vyrovnanou partii, avšak soupeř s řadou světových hvězd předvedl "stoprocentní produktivitu".

"Rusové mají strašně silný tým a každou šanci dokážou proměnit, zatímco my z toho mála šancí, co jsme si dokázali vytvořit, jsme nedokázali dát gól," konstatoval. Trenéři se pokoušeli tým ještě vyburcovat, přesto debaklu nezabránili.

V zápase se zranil Martin Škoula, který si natáhl třísla, zatímco kapitán Petr Nedvěd byl stažen, aby si odpočinul před nedělním zápasem se Švédy. V něm se tým pokusí odčinit prohry. "Na minulém turnaji jsme vyhráli třikrát v řadě a nerad bych, aby se to otočilo. Chceme udělat všechno pro to, abychom zítřejší utkání zvládli a vyhráli," dodal Paleček.

Lední hokej

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Rusko 12 34 : 20 23
2 Česko 12 16 : 24 18
3 Finsko 12 25 : 25 16
4 Švédsko 12 23 : 29 15

Reklama

Související témata: