Hlavní obsah

Blamáž posadila hokejisty na zadek. Přišla facka a tvrdý pád na zem, shodují se reprezentanti

Praha

Měsíc po nádherném triumfu na Karjale přišla absolutní blamáž. Čeští hokejisté nedokázali v Moskvě vstřelit gól Rusům ani Švédům a skončili na Channel 1 Cupu poslední. Bezprostředně po nedělním utkání se Švédy tak byla velká část mužstva připravena na tvrdou kritiku ze strany fanoušků a médií.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Smutek českých hokejistů po porážce se Švédskem v závěrečném utkání Channel One Cupu.

Článek
Fotogalerie

„Na minulém turnaji jsme zvítězili třikrát v řadě, teď se to celé otočilo," litoval trenér Alois Hadamczik, podle nějž všichni reprezentanti hokej hrát bezpochyby umějí a nezapomněli to. „Když jim ale chybí zarputilost, síla v osobních soubojích a přímočarost, nedá se nic vyhrát," tvrdil kouč.

Národní tým s osmi hráči z NHL předvedl o víkendu v ruské metropoli zřejmě vůbec nejhorší představení v celé historii série Euro Hockey Tour. Již předtím reprezentanti podlehli Finsku 2:3.

Zpackané akce reprezentace ČR na EHT :
Švédské hry 1997:
Rusko 1:5, Švédsko 3:6, Finsko 0:5
Channel 1 Cup 2012:
Finsko 2:3, Rusko 0:6, Švédsko 0:4
Karjala 2010:
Švédsko 3:4, Finsko 0:5, Rusko 1:3
Karjala 2002:
Rusko 1:4, Švédsko 2:4, Finsko 3:6

„Na Karjale jsme neztratili ani bod a všechno vypadalo perfektně, jenže teď se to celé otočilo a nemáme vůbec nic. Přišla facka a tvrdý pád na zem," přiznal obránce Jakub Nakládal, patřící mezi jedenáct hráčů, kteří odehráli oba turnaje.

Výkony českého týmu na nich se lišily jako den a noc. Zatímco na Karjale reprezentaci zdobila vzorná defenzíva a zářili i oba gólmani, tentokrát byla v obranné činnosti spousta chyb a především mužstvo ukázalo naprosto mizernou koncovku. „Hokej se hraje na góly, ne na šance nebo krásu. Nevyužili jsme příležitosti a inkasované branky nás posílaly dolů," připouštěl na webu hokej.cz Aleš Hemský, jenž spálil asi největší šance a sám si to hodně vyčítal. „Beru i na sebe, že jsme takhle dopadli v koncovce," vykládal.

Po debaklu s Rusy chtěli reprezentanti alespoň v neděli napravit dojem, aby mohli odjet se vztyčenou hlavou, jenže Švédové je taky předčili. Právě tím, jak využili gólové příležitosti a jak pečlivě zvládali činnost v obranném pásmu. „V kabině toho během utkání padalo hodně. Říkali jsme si, že musíme víc střílet a tlačit se do branky. Efekt to ale nemělo žádný, jalově vyzněly i všechny naše přesilovky," podotkl kapitán Tomáš Plekanec.

Vyhořeli i další elitní střelci jako Krejčí, Voráček, Frolík a hlavně třinecký Růžička, jemuž přesná extraligová muška v reprezentaci absolutně uletěla. „Potřebovali jsme dát třeba i nějaký náhodný gól, tohle nám prostě chybělo. Musíme si ale na rovinu přiznat, že soupeři v Moskvě zahráli o hodně lépe. Jestli jsme si po Karjale mysleli, že na ně máme, tak víkendové výsledky nás zase posadily na zadek," tvrdil útočník Petr Nedvěd.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články