Hlavní obsah

Hertl může být platným trumfem hokejové dvacítky

Praha

Útočník Tomáš Hertl, který si před měsícem na Karjale zahrál i za národní tým dospělých, je nejznámějším jménem mezi hokejovými reprezentanty do 20 let, kteří ve čtvrtek večer odletí na šampionát do ruské Ufy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejista Tomáš Hertl by měl patřit mezi lídry týmu.

Článek

„Nechceme ale rozhodně mužstvo stavět na jedné hvězdě, i když Hertl může být platným trumfem. Upřednostňuji spíš týmové pojetí a pro ně hledám vhodné typy, z nichž při dodržení taktiky rostou individuality," tvrdí trenér Miroslav Přerost.

Z hráčů, kteří absolvovali závěrečné soustředění v Rokycanech, teď pravidelně v Tipsport extralize nastupují vedle slávisty Hertla, který hrál na MS dvacítek už loni, také kladenský obránce Doudera a zlínský Urbanec. Do elitní domácí soutěže už v této sezóně nakoukli i sparťan Simon, Štencel z Vítkovic, karlovarský Koblasa a budějovičtí Švihálek s Rouskem.

V nominaci figuruje dvanáct hráčů ze zámoří

Přerost pozval i dvanáct hráčů působících v zámoří, včetně Hrbase, Musila, Jaškina, Frka, Sedláka, Hyky a Faksy, kteří už mají se šampionátem zkušenost. „Bude na nich logicky ležet větší tíha zodpovědnosti," přemítá kouč, jenž nechtěl zatím určovat gólmanskou jedničku. Spoléhá na formu Bartošáka i Machovského. Oba chytají za oceánem.

Ve středu odpoledne sehraje dvacítka ještě poslední domácí přípravu v Havlíčkově Brodě se Slováky a teprve ve čtvrtek před polednem chce Přerost zúžit nominaci, musí ještě škrtnout tři jména.

„Musíme to dobře zvážit, abychom nějakého rozhodnutí třeba nelitovali. Mužstvo je velmi vyrovnané a je tam zhruba osm hráčů, kteří jsou na hraně," prozrazuje Přerost.

Jasno dosud nemá ani o tom, zda do Ruska, kde se bude turnaj konat po čtyřech předcházejících šampionátech na severoamerickém ledě, poveze osm obránců a 12 útočníků, nebo zvolí poměr sedm, třináct. „Chceme stavět hru hlavně na dobré obraně," tvrdí kouč, kterému situaci zkomplikovalo zranění kotníku karlovarského obránce Tomáše Kvapila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články