Hlavní obsah

Mistrovství světa bez posil z NHL? Jsem na to připravený, říká Hadamczik

Jen šest dní! Tak krátký časový úsek od sebe dělí konec základní části NHL a start mistrovství světa. I proto se už nyní reprezentační trenér Alois Hadamczik smiřuje s variantou, že na šampionátu ve švédském Stockholmu bude mít k dispozici s největší pravděpodobností jen pár posil ze zámoří. Jestli tedy vůbec nějakou...

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku reprezentace

Článek

„Vývoj za oceánem sleduju každý den, momentálně však jde jen o spekulace a úvahy. Jsem však připravený i na to, že by na mistrovství světa nejel nikdo. Proto spoléhám na hráče, o kterých vím, že je můžu mít, pokud nebudou zranění. Ne na ty z NHL," říkal šedesátiletý kouč ve středu při tiskové konferenci k nominaci na Švédské hry.

Právě ty mu mají ukázat, kteří hráči jsou schopni na mezinárodní scéně obstát. Ti, kterým se to povede, mají velkou šanci podívat se do Stockholmu na vrchol letošní sezóny. „Tento turnaj opravdu částečně je nominačním pro šampionát. Máme tady základ pro mistrovství světa. Hráči mají příležitost upoutat svými výkony."

Tutový flek v nároďáku hráči z NHL nemají

Základní část NHL končí v sobotu 27. dubna, už v pátek 3. května čeká reprezentaci úvodní zápas mistrovství světa proti Bělorusku. „Počkáme do konce února nebo začátku března, až budeme vědět, které týmy budou v NHL dole a kteří hráči by nám byli k dispozici," plánuje si Hadamczik, jenž se letos nejspíše ani nevydá na inspekční cestu do zámoří.

„S hráči spolu komunikujeme už dlouho a myslím, že telefonický rozhovor stačí. Musím být přesvědčený, že daný hráč bude svou výkonností posilou pro tým. Když tomu tak bude, není cesta do zámoří třeba," vysvětluje.

Již nyní ale Hadamczik upozorňuje, že ne všichni volní hráči se v jeho nominaci nakonec objeví. „To, že někdo hraje v NHL, ještě neznamená, že bude mít tutový flek v nároďáku. Hráče ze svého dlouhodobého trénování znám, což mi dává opodstatnění říct, které volné hráče chci nebo nechci."

Nominace hokejové reprezentace na Švédské hry:
Brankáři:
Jakub Kovář (HC Mountfield České Budějovice)
Alexander Salák (Färjestad/Švéd.)
Obránci:
Ondřej Němec
Jakub Nakládal
Jakub Krejčík (všichni Lev Praha/KHL)
Petr Zámorský (Zlín)
Michal Barinka (Vítkovice)
Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL)
Petr Čáslava (Čerepovec/KHL)
Zdeněk Kutlák (Ambri Piotta/Švýc.)
Útočníci:
Jiří Novotný
Petr Vrána (oba Lev Praha/KHL)
Václav Nedorost
Lukáš Kašpar (oba Doněck/KHL)
Lukáš Pech (Karlovy Vary)
Petr Tenkrát (Sparta Praha)
Martin Adamský (Třinec)
Tomáš Hertl (Slavia Praha)
Zbyněk Irgl (Dinamo Minsk/KHL)
Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL)
Petr Průcha (Petrohrad/KHL)
Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)
Jakub Petružálek (Dynamo Moskva/KHL)

Reklama