Hlavní obsah

Jágr: S reprezentací na olympiádu do Soči pojedu jen v případě, že nebudu hrát NHL

Jen v případě, že by v příští hokejové sezóně hrál Jaromír Jágr na širokém evropském kluzišti, zúčastní se hrající legenda olympijského turnaje v ruském Soči. Kladenský rodák to prohlásil v rozhovoru pro kanadskou televizi TSN.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr v Soči bude hrát jen v případě, že nebude v té době bojovat o Stanley Cup.

Článek

V rozsáhlém rozhovoru s expertem televize Rayem Ferrarem Jágr odpovídal na otázky napříč jeho hokejovou kariérou v NHL. Když se však žurnalista dotázal, zda zítra jednačtyřicetiletý Jágr počítá s účastí v Soči, hokejista se zarazil.

„Trenér mi řekl, že pro mě bude mít místo, pokud budu chtít hrát. Ale já si myslím, že pokud bych chtěl hrát v Soči, musel bych předtím hrát minimálně půl roku na velkém kluzišti," prozradil útočník, který v době výluky NHL hrál za Kladno, jehož je spolumajitelem.

Jágr má v Dallasu smlouvu pouze do konce probíhající sezóny. V jakém týmu a jakou ligu bude hrát v sezóně následující, je ještě ve hvězdách. Vítěz olympijského turnaje v Naganu v roce 1998 prokazuje, že jeho výkonnost na nejprestižnější hokejovou soutěž světa stále stačí. Ve hře pro sezónu 2013/14 je však jeho návrat do Kladna, kde hodlá svou kariéru jednou ukončit.

„Pokud bych se vrátil do Evropy, cítil se dobře a měl pocit, že mohu pomoci týmu, tak bych jel. Ale pokud bych stále hrál ve Spojených státech, nemyslím si, že bych měl jet," řekl Jágr, který vedle Nagana reprezentoval Českou republiku pod olympijskými kruhy také v Salt Lake City, Turíně a Vancouveru.

Reklama

Související témata: