Hlavní obsah

Sičák: Vsadil jsem se, že pozvánka je vtip

PRAHA

Vladimír Sičák kdysi ve zlém opouštěl České Budějovice, když jako osmnáctiletý talent v klubu neprodloužil smlouvu a vydal se zkusit štěstí do zámoří. Tam se výrazně neprosadil, ale v posledních letech úspěšně válí ve finské lize. Přesto jej pozvánka do reprezentačního týmu pro turnaj v Moskvě překvapila. Obránce poskytl rozhovor deníku Právo.

Článek

Vaši bradu zdobí několik stehů, co se stalo? Úterní zápas v Tampere, dvě minuty do konce, přišel souboj a čtyři stehy...

V reprezentaci jste nováčkem, ale vzhledem k vaší bilanci ve finské Hämeenlinně jste pozvánku asi mohl očekávat. To rozhodně ne. V úterý jsem přišel po tréninku do šatny a trenér mi říkal, že jsem v reprezentaci, jestli o tom vím. Tak mu říkám, že to není možné. A on, že se vsadíme o padesát eur, já souhlasil. A asi za hodinu mi volal agent, který mi potvrdil, že jsem nominovaný.

Dnes tedy ve čtyřiadvaceti letech poprvé obléknete reprezentační dres, budete nervózní? Určitě budu. Pak proti Švédům asi tolik ne, ale potom z Finů budu dost nervózní. Mám tam tři spoluhráče z týmu, kteří vyhrožovali do finské televize, že si na ně mám dát pozor. Tak bych chtěl to samé vzkázat jim. (úsměv)

Finský tým dobře znáte, jak je ten pro Rosno cup silný?Oni mají v každém týmu tak tři čtyři solidní hráče a k nim mohou dát kohokoliv a vždycky budou hrát dobře, jsou to skvělí bruslaři.

V zahraničí působíte už dlouho, s kým z české nominace se vůbec znáte? Docela mě mrzelo, že nejel Jirka Fischer, s ním jsem hrál v juniorském nároďáku. Znám Václava Nedorosta, s jehož bráchou jsem hrál v Budějovicích, a Vašíčka. Další kluky už jen od vidění, byl jsem z toho trochu nervózní, až je potkám.

Povedla se vám už loňská sezóna. Mrzelo vás, že si na vás tehdy trenéři nevzpomněli? Na konci jsem měl patnáct gólů, což je na obránce docela solidní, ale asi jsem ještě nebyl dost vyhraný.

Jak dlouho plánujete ještě ve Finsku zůstat? Teď po několika zápasech už se mě ptali, jestli nechci zase podepsat další smlouvu, že se jim líbí, jak hraju. Ale ještě doopravdy nevím.

Chtěl byste se na severu usadit i po konci kariéry? To určitě ne. Spíš počítám s tím, že tam absolvuji ještě příští sezónu, do Čech se ještě vrátit nechci, na to mám čas.

Ve Finsku máte i přítelkyni, to je asi hlavní důvod, proč se vám domů zatím nechce...Určitě. Mohl jsem na Vánoce zůstat tady, ale mám tam i šedesátikilového psa bloodhounda, takže se po turnaji musím kvůli němu i přítelkyni Saije hned vrátit, aby nebyli na svátky sami.

Reklama

Související témata: