Hlavní obsah

Špatná zpráva pro trenéra Hadamczika. Němec jde na operaci s ramenem a na MS nepojede

Hokejový obránce Ondřej Němec národní tým na letošním mistrovství světa neposílí. Světový šampión z roku 2010, který momentálně působí ve Lvu Praha hrajícího v Kontinentální lize, má problémy s ramenem a čeká jej operace. Reprezentační kouč Alois Hadamczik tak nemůže počítat s tím, že by se Němec zapojil do přípravy před vrcholem sezóny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec neposílí národní tým na letošním mistrovství světa.

Článek

"Samozřejmě mě mrzí, že nemohu v reprezentaci být. Ale dopředu jsem tušil, že mohou nastat problémy, rameno mě zlobilo fakt dlouho. Zápasy v play off jsem hrál hodně přes bolest, jakmile jsme skončili, domluvil jsem si podrobné vyšetření," uvedl Němec v rozhovoru pro web hokej.cz.

Vyšetření magnetickou rezonancí odhalilo, že jej čeká operace. "Byl jsem u pana doktora Holibky, který mi rameno pečlivě prohlédl. U nás je to největší odborník na podobné věci. Řekl mi, že bude nutná operace. Teď jsem na čekané, zákrok bych měl podstoupit v pátek, nebo příští týden v pondělí," uvedl Němec, jenž má přetrhané vazy v pravém rameni.

Osmadvacetiletý bek startoval na všech světových šampionátech od roku 2009. Za národní tým hrál i v této sezóně a Hadamczik počítal s tím, že se připojí k základu mužstva, které začne v polovině března trénovat v Kravařích.

Reklama

Související témata: