Hlavní obsah

Hokejisté se přesouvají do Moskvy, čtyři vypadli z nominace

Trenér českých hokejistů Radim Rulík tajnosti s konečnou nominací na moskevský Rosno cup nedělal. Těsně před úterním utkáním s Bělorusy oznámil obránci Rozsívalovi i útočníkům Hornovi, R. Eratovi a Ludvíkovi, že nastoupí jen ve Frýdku-Místku a na 23člennou soupisku pro druhý díl turnaje Euro Hockey Tour se nevejdou.

Článek

"Chtěli jsme, aby všichni hráči byli srozuměni se svou úlohou v národním týmu Zápas s Bělorusy složil především k zapracování kolektivu i jistému sehrání. Všichni čtyři, kteří s námi nepoletí, zahráli velmi dobře a zůstanou připraveni doma u telefonu, kdyby vývoj kolem možného startu NHL vyžadoval jejich povolání zpět k mužstvu," vysvětlil Rulík s tím, že do Moskvy jedou dva brankáři, osm obránců a třináct útočníků.

Pro Rosno cup tak počítá i se šesti hokejisty, kteří proti Bělorusům nehráli. "Trvaj půjde do branky na první zápas se Švédy. Obránce Hejda si ještě léčí otok na noze, ale pro moskevské zápasy by měl být v pořádku, podobně jako Hořava, jenž má podlitinu pod okem jako památku na extraligu. Další tři útočníci Mikeska, Vašíček a Vlasák jen dostali volno. Od čtvrtka do neděle čekají tým tři těžká utkání a chceme co nejvíc rozložit síly," doplnil kouč.

Mužstvo přenocovalo v ostravském hotelu Atom, do Ruska se dnes přesune leteckým speciálem a večer bude v Malé aréně moskevských Lužnik poprvé trénovat. Zatímco do složení obranných řad Rulík neplánuje zásah, podobu útoků hodlá pro turnaj proměnit. "Při pohledu na úterní sestavu pohromadě asi zůstane jen Nedorostova mladá formace," prozradil.

Reklama

Související témata: