Hlavní obsah

Sekáče čeká reprezentační debut pod přísným dohledem otce

Martin KézrPrávo

Z patnáctky reprezentantů, kteří absolvovali v Praze první tréninkový kemp na světový šampionát, je Jiří Sekáč jediným nováčkem. Z Kladna pocházející dvacetiletý útočník pražského Lva by se měl už za dva týdny dočkat prvního zápasu za národní tým.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Sekáč (vpravo) a Tomáš Rachůnek, spoluhráči ze Lva Praha, přicházejí na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Co jste říkal na premiérovou reprezentační pozvánku?

Když skončila sezóna v KHL, odjel jsem lyžovat na hory do Rakouska. Byl tam super vzduch, perfektní prostředí, prostě báječný relax. Zastihla mě ale zpráva, že bych se měl hlásit na reprezentačním srazu. Tak jsem se vrátil domů a začal zase trénovat.

Jak jste se zabydlel v kabině národního mužstva?

Pro mne bylo trochu zvláštní, že jsem stejně jako v sezóně seděl v kabině Lva, ale kolem jsou jiní hráči. Sešla se tady perfektní parta, bylo i vidět, že se kluci na tyto akce těší. Baví mě jejich legrácky, v šatně padají různé vtípky. Všichni se znají, já je teprve poznávám, ale atmosféra je super.

Už se těšíte na debut, který přijde 3. dubna v Jindřichově Hradci proti Lotyšům?

Snažím se hlavně zůstat klidný. Kdyby se mě zmocnila nervozita, tak by se to promítlo do výkonu a ublížil bych sobě i týmu. Jsem vděčný, že dostávám šanci v reprezentaci. Budu se snažit někam posunout. Může jít o můj další krůček nahoru v kariéře, zase další splněný sen.

Pozvete na zápas i své blízké?

Táta je obrovský fanoušek, ten určitě pojede. Snažil se vidět během roku všechna moje utkání, ať už jsem hrál v dresu Lva, nebo byl ty dva měsíce na hostování ve Spartě. Dřív byl otec vůči mým výkonům hodně kritický, teď už je přece jen smířlivější.

Uvědomujete si, že reprezentačním startem vlastně dovršíte vaší sezónu premiér?

To je fakt, byl jsem u vstupu českého klubu do KHL, a pak i poprvé okusil extraligu. Všechno mělo své pro a proti, i když v některých částech sezóny jsem toho moc nenahrál. Pomohl mi trenér Jandač, když mi dal ve Spartě prostor a jen mně přišlo líto, že jsem se musel vrátit a nemohu sparťanům pomáhat i v play off. Silným zážitkem pro mne ale taky bylo, když jsme se Lvem hráli před tolika lidmi v O2 areně. Užívali si to hráči i diváci.

Reklama

Související témata: