Hlavní obsah

Čeští mladíci na Rusko nestačili

THIEF RIVER FALLS

Čeští hokejisté do dvaceti let ve druhém zápase na MS v USA nestačili na výběr vrstevníků z Ruska. Podlehli jim 1:4. V dalším zápase se utkají ve středu se Švýcarskem. Ústřední postavou zápasu byl Rus Jevgenij Malkin, který byl hned u třech branek soupeře.

Článek

Ruským hokejistům pomohly k úvodním gólům české fauly. V šesté minutě putoval na trestnou lavici obránce Bolf a pět vteřin před koncem jeho trestu překonal brankáře Schwarze Radoulov. O dvě minuty později byl vyloučen útočník Kašpar a po další přihrávce Malkina se trefil Širokov.

Svěřencům trenérů Hadamczika a Trličíka naopak hra v početní výhodě nešla tak jako proti Bělorusku a své dvě přesilovky nevyužili. Hned v úvodu druhého dějství se naopak zapsal do listiny střelců Malkin, který předešlé góly připravil svým spoluhráčům. Češi se poté neprosadili ani proti bránící trojici, ale přesto se branky dočkali. Gólmana Chudobina překonal útočník Hrdel.

Český tým, který se na MS dvacetiletých naposledy utkal s Ruskem ve finále šampionátu v roce 2000, se sice ve druhé dvacetiminutovce zlepšil a vyrovnal se soupeři i v počtu střel, snížit náskok sborné se mu ale nepodařilo. Ve 48. minutě navíc Schwarz kapituloval počtvrté, když jej po přihrávce další ruské hvězdy - Ovečkina - překonal Lisin.

Česká republika - Rusko 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Hrdel (Bolf) - 8. Radoljov (Malkin, Širokov), 11. Širokov (Malkin), 22. Malkin, 48. Lisin (Ovečkin). Rozhodčí: Rönnmark (Švéd.) - Wehrli (Švýc.), Ross (USA). Vyloučení: 9:11, navíc Rylov (Rus.) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 972.
Sestava ČR: Schwarz - Šmíd, Šmach, R. Polák, Gulaši, Bolf, Lojek, Tůma - Kvapil, Vrána, Olesz - Michael Frolík, Krejčí, Petružálek - Kašpar, Červenka, Hluchý - Hrdel, Kohler, Borovanský. Trenéři: Hadamczik a Trličík.
Tabulka skupiny A:
1. USA220011:84
2. Švýcarsko21019:62
3. Rusko21018:62
3. Česko21018:62
5. Bělorusko20022:120

Reklama