Hlavní obsah

Česká osmnáctka má v širším kádru před MS 28 hokejistů

Praha

Česká osmnáctka má v nominaci na závěrečný přípravný kemp před mistrovstvím světa v Soči 28 hokejistů. Trenéři Luděk Bukač mladší a David Bruk povolali i čtveřici krajánků z juniorských zámořských soutěží - obránce Jana Košťálka z Rimouski z QMJHL, Davida Němečka ze Sarnie z OHL a útočníky Adama Zbořila s Patrikem Zdráhalem z Acadie-Bathurst z QMJHL.

Článek

Není jisté, zda bude moci osmnáctka na šampionátu využít útočníka Dominika Kubalíka ze Sudbury, které čeká druhé kolo play off proti Belleville. To skončí před startem turnaje v Soči, který se hraje 18. až 28. dubna. V případě postupu Wolves by Kubalík nebyl k dispozici.

Česká osmnáctka se sejde v sobotu v Břeclavi, kde naváže na přípravné kempy v Třemošné. Před šampionátem sehraje dva přípravné zápasy se Slovenskem - ve středu 9. dubna v Bratislavě a o den později v Břeclavi. Na MS bude tým hrát ve skupině s Lotyšskem, USA, Finskem a Ruskem.

Nominace české hokejové osmnáctky na závěrečné soustředění před MS v Soči:
Brankáři:
Pavel Jekel (Kometa Brno), Jindřich Pacl (Plzeň), René Svoboda (Vítkovice)
Obránci:
Jan Štencel, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Tomáš Andrlík (Plzeň), Roman Čermák (Jihlava), Tomáš Dvořák (Karlovy Vary), Martin Kokeš (Litvínov), Dominik Mašín (Slavia Praha), Alex Pisárik (Třinec), Filip Pyrochta (Liberec), Jan Košťálek (Rimouski/QMJHL), David Němeček (Sarnia/OHL),
Útočníci:
Miroslav Indrák, Roman Přikryl (oba Plzeň), David Kämpf, Ondřej Kaše (oba Chomutov), Martin Kohout, Sebastian Gorčík (oba Karlovy Vary), Adam Zbořil, Patrik Zdráhal (oba Acadie-Bathurst/QMJHL), Dominik Pokorný (Sparta Praha), Luboš Rob (Č. Budějovice), Daniel Schwamberger (Písek), Pavel Zacha (Liberec), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.), David Pastrňák (Södertälje/Švéd.).

Reklama