Hlavní obsah

USA - Česko 4:3Česká osmnáctka promarnila dvoubrankové vedení a těsně podlehla USA

Čeští hokejisté prohráli ve svém druhém vystoupení v základní skupině mistrovství světa hráčů do 18 let v Soči s USA po dramatické bitvě těsně 3:4. Čeští mladíci měli během první třetiny k dobru dvoubrankový náskok, ale Američané vývoj duelu otočili. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Adam Zbořil. Všechny branky se vešly do úvodních 26 minut zápasu.

Článek

Zámořský tým měl sice od samého začátku velkou střeleckou převahu (celkem 50:21), ale gólman Svoboda statečně odolával. Byli to naopak svěřenci kouče Luďka Bukače mladšího, kdo ve 13. minutě udeřil jako první po Zbořilově trefě.

Kohoutovo sekání na konci 15. minuty přineslo první přesilovku zápasu, v níž však přečíslení dvou na jednoho gólově zužitkoval Kämpf a zvýšil na 2:0. Dlouhé obléhání Svobodova brankoviště v závěru prvního dějství však přineslo 21 vteřin před přestávkou snížení Motteho.

Další rána následovala 19 sekund po přestávce, kdy vyrovnal Compher a odstartoval přetahovanou. V polovině 24. minuty už Američané vedli, když se z dorážky podruhé v zápasu trefil Motte.

Již o 54 vteřin později však stejnou mincí odpověděl Zbořil. Ani tento stav ovšem nevydržel dlouho, když jen o sekundu více potřeboval na odpověď Allen.

Velmi slibnou příležitost k vyrovnání měl Bukačův tým v polovině třetí třetiny, kdy hrál přes půl minuty v pěti proti třem, ale bez úspěchu. Vyrovnání už pak nepřinesla ani závěrečná hra bez brankáře.

Po vysoké výhře nad Lotyšskem (7:0) a porážce s USA čeká českou osmnáctku v dalším utkání ve skupině A v pondělí od 13:30 SELČ celek Finska.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Soči (Rusko):
Skupina A:
USA - ČR 4:3 (1:2, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Motte (Compher, Butcher), 21. Compher (Hayden, Louis), 24. Motte (Fasching, Butcher), 26. Allen (McCarron, Malone) - 13. Zbořil (Zdráhal, Pyrochta), 17. Kämpf (Kaše), 25. Zbořil (Zdráhal, Košťálek). Rozhodčí: Brill (Něm.), Dremelj (Slovin.) - Metalnikov (Rus.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1395.
Sestava ČR: Svoboda - Klok, Štencel, Košťálek, Pyrochta, Kokeš, Dvořák, Němeček - Kämpf, Kaše, Rob - Vrána, Přikryl, Kohout - Pastrňák, Zdráhal, Zbořil - Indrák, Zacha, D. Kubalík. Trenér: Luděk Bukač ml.

Reklama

Související témata: