Hlavní obsah

Slováci byli lepší, vyhráli zaslouženě, říká Vondrka

Bratislava

Český útočník Michal Vondrka hrál při derby v Bratislavě specifické utkání. Minulou sezónu odehrál totiž v Kontinentální hokejové lize ve službách Slovanu Bratislava. V sobotu tak nastoupil v dresu české reprezentace na bratislavském stadiónu proti domácímu slovenskému výběru jako „cizinec". Po čtvrteční prohře se Slováky ale nedokázal zabránit ani té druhé (0:3).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový útočník Michal Vondrka na tréninku reprezentace.

Článek

Dvě utkání se Slováky a dvě prohry. Jak to hodnotíte?

Nedali jsme góly. Bratislavské utkání mělo větší tempo, než měl zápas u nás. Kdybychom v Praze proměnili šance, s přehledem bychom vyhráli. Dnes Slováci hráli lépe, lépe bruslili. Byl to fofr. Je tady menší hřiště a bylo tady velké vedro. Slováci dnes zaslouženě vyhráli. Byli lepší.

Jak se vám hrálo na „domácím" hřišti v roli soupeře?

Dva měsíce jsem nehrál a stále se do toho jen dostávám. Doufám, že to bude zápas od zápasu lepší.

Byl dnes brankář Slovanu Janus natolik velkou překážkou, když jste mu nedokázali vstřelit ani gól?

On je výborný gólman a chytal dobře. Šance jsme měli a byla to i naše nemohoucnost, že jsme je neproměnili. Měli jsme několik vyložených příležitostí, a to se pak otočí. Oni mají dobrý mančaft. Je to stále příprava. Nám se konsoliduje tým a věřím, že budeme hrát lepší hokej. Musíme hrát lépe ve středním pásmu a lépe bránit. Už v Praze jsme si prohráli utkání tím, že za stavu 2:0 jsme začali útočit a nikdo nebránil. To domácí utkání jsme měli vyhrát.

Rozhodly individuální chyby. Dá se to ještě do šampionátu odstranit?

Myslím, že ano. Je to stále příprava. Já bych z toho nějak úplně nestřílel. Samozřejmě, se ty chyby musí odstranit. Hokej je o chybách a kdo jich udělá víc, tak prohrává.

Na konci to bylo hodně nervózní...

Já jsem tu potyčku celou neviděl. Hudáček do někoho strčil, když šel k nám do vrátek, a to se nedělá, tak se na něj vrhli. Pak mi ale Miro Šatan říkal, že to začalo kontaktem s ním, tak nevím. Bylo to nervózní, ale asi to k tomu patří.

Využil jste návštěvu Bratislavy na jednání se Slovanem o nové smlouvě?

Ne, to nechávám na svém agentovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články