Hlavní obsah

Růžička chce, aby ve Švédsku vedl reprezentaci Weissmann

Šéftrenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička si přeje, aby národní tým vedl na únorovém třetím dílu Euro Hockey Tour ve Stockholmu jako hlavní kouč Ondřej Weissmann. Pokud neskončí výluka v NHL, měly by se v nominaci na Švédských hrách objevit i hvězdy typu Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše, Milana Hejduka a dalších.

Foto: archiv

Vladimír Růžička.

Článek

Růžička bude podle předsezónní dohody dění na turnaji sledovat jen v televizi, aby se mohl věnovat svým povinnostem v pražské Slavii. V kontaktu bude s triem Weissmann, Radim Rulík a Marian Jelínek jen telefonicky. "Chci, aby byl hlavním trenérem Ondra Weissmann," řekl Růžička. Weissmann vedl český výběr při úvodním dílu EHT v Helsinkách, v Moskvě měl hlavní zodpovědnost Rulík.

Větší schůzku s trenéry pro turnaje EHT má Růžička naplánovanou na 17. ledna. V té době už by mělo být definitivně jasno o osudu letošního ročníku NHL. "Probereme si sestavu před mistrovstvím světa. Mám představu, že do Stockholmu pojede už většina mužstva, s nímž počítáme na šampionát," navázal kouč, který českou reprezentaci převzal loni v srpnu po tragickém úmrtí Ivana Hlinky a dovedl ji do semifinále Světového poháru.

Kdo nechce reprezentovat, ať to řekne

Turnaj ve Stockholmu by mohl mít podobně kvalitní zastoupení jako prestižní podnik na přelomu loňského srpna a září. Český tým a s ním i Švédové, Rusové a Finové budou mít na test před mistrovství světa v Rakousku poslední turnajovou možnost.

Se všemi hráči se Růžička jejich zájem reprezentovat nechystá probírat. "Nechte to na mně, jak to udělám. Ale nejlepší způsob je, jak to udělal Ivan Hlinka na Světový pohár. To znamená zveřejnit nominaci a pokud nebudou mít hráči zájem, tak ať to prezentují. Reprezentace je největší pocta," dodal Růžička.

Reklama

Související témata: