Hlavní obsah

Hubáček proti Finům řádil: Sehráli jsme to hezky, obvykle to z mojí hokejky jde vedle...

Jako bývalý hráč Komety dirigoval spoluhráče, kteří si nebyli jistí, jak probíhá děkovačka před brněnským publikem: „Musíte sedět a pak si stoupnout,“ křikl Petr Hubáček, který k úvodní trefě do finské sítě přidal i asistenci u Irglova vítězného gólu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český hokejový útočník Petr Hubáček (vlevo) slaví se Zbyňkem Irglem (uprostřed) a Jiřím Novotným gól proti Finsku.

Článek

Sám se za střelce moc nepovažujete, měl jste nějakou zvláštní motivaci při návratu před brněnské diváky?Je pravda, že většinou to jde z mojí hokejky vedle... Ale nebral jsem zápas nějak mimořádně.

Gól vám ho ale osladil, ne? Vaše formace s Novotným a Irglem vypadá, že se už ani moc sehrávat nemusí.Před mým gólem to bylo vidět. Ideální situace tři na dva. Zbyňa (Irgl) perfektně odtáhl beka, otevřel se mi tím prostor a od Jirky (Novotného) jsem dostal výbornou přihrávku.

Pomohly vám dva slepené góly, abyste ze sebe trochu setřásli počáteční nervozitu?To je kousek ke kousku. Bylo to vyústění celé naší hry od první minuty. Hráli jsme docela slušně, i když Finové potom převzali iniciativu a měli šance i góly. Naštěstí jsme ještě našli odpověď, i když to bylo těsné až do konce.

Vítězný gól jste vypracoval právě pro Irgla...My si hlavně říkali, že pokud to půjde, musíme se hodně tlačit do branky. V mezinárodním hokeji každé zbrzdění zamezí možnosti mít šanci. Vracející se hráči vás hned dojedou. Bylo to z naší strany docela hezky sehrané, pěkná teč od Zbyndi, gól...

Jak se vám vůbec zamlouval týmový výkon proti Finsku?Myslím, že hlavně v první třetině jsme hráli dobrý hokej, celoplošný. S Finy to ale není nikdy jednoduché, mají tam dobré hráče. Celkově se ale šedesát minut dá hodnotit velmi slušně. Byla to zasloužená výhra.

Motivoval vás i fakt, že letos ještě můžete ovládnout Euro Hockey Tour?Proběhlo to v kabině, že ta možnost je. Ale vnímáme spíš momentální turnaj, než celou sezónu. Hlavně chceme poděkovat lidem za pěknou atmosféru. Byl to zážitek i pro nás.

Lední hokej

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Rusko 12 34 : 20 23
2 Česko 12 16 : 24 18
3 Finsko 12 25 : 25 16
4 Švédsko 12 23 : 29 15

Reklama

Související témata: