Hlavní obsah

I gólman Salák věděl: Musíme to mydlit před brankou

Brno

Odchytal dva výborné zápasy, ve kterých inkasoval dohromady jen tři góly. Přesto gólman Alexander Salák zažil v brankovišti dvě těsné porážky a tak jako zbytek týmu věděl, že koncovka se musí na šampionátu bezpodmínečně zlepšit.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Sergej Mozjakin z Ruska, český brankář Alexander Salák a Jakub Nakládal.

Článek
Fotogalerie

V Brně jste odchytal dva zápasy ve dvou dnech, zažil jste ale dvě porážky, jak to berete?Cítil jsem se o hodně líp než minulý týden proti Slovensku, kdy jsem šel na led po delší pauze. Teďka už to bylo v pohodě. Se svým výkonem jsem docela spokojený. Malé chybičky jsem udělal, ale vím o nich.

Proti Švédsku národní tým hrozivě vyhořel v koncovce a to samé se v podstatě opakovalo i s Ruskem. Čím to je?Dáváme vážně hrozně málo gólů. Měli bychom být důraznější před bránou, takhle se dneska hraje. Když ale tři minuty při hře pět na tři nedáme gól, nejde vyhrávat.

Změní se to po příjezdu hráčů z NHL?Pro nás všechny to bude obrovský podnět. Kluci jsou zvyklí z NHL na důrazný hokej. Bude to výborný impuls pro všechny. Musíme to prostě mydlit v předbrankovém prostoru a nebát se.

Motivoval vás proti Rusům i fakt, že šlo o celkový triumf v Euro Hockey Tour, nebo jste to brali spíše nominačně?Pro každého chlapa je velké lákadlo cokoliv vyhrát. Všichni kluci makali naplno, nedovolili jsme soupeřům nějaký tlak, defenzivní práce výborná. Samozřejmě jsme teď ale zklamaní a naštvaní, že to nevyšlo, musíme se prostě poučit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články