Hlavní obsah

To byl zážitek, jít po dvou hodinách na led s plným měchýřem, smál se brankář Francouz

Stockholm

Zatím jen v drobných sbírá ostrou zkušenost na hokejovém mistrovství Pavel Francouz. Po 25 vteřinovém záskoku proti Švédům odchytal posledních 6 minut a 28 sekund utkání s Nory. „Je docela úsměvné, že už jsem si to dvakrát na šampionátu v brance zkusil a mám na kontě odchytaných jen necelých sedm minut,“ říkal po vítězném zápase (7:0) dvaadvacetiletý gólman. Vše pak ještě vyšperkoval vzkazem na sociální síti Twitter: „Tak to byl zážitek, po dvou hodinách na lavičce jít na led s plným měchýřem. Dobře to dopadlo,“ pobavil Francouz fanoušky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankáři Ondřej Pavelec (vlevo) a Pavel Francouz na konci zápasu s Norskem.

Článek

Nasazení do zápasu gólmana trochu překvapilo. „Trenér ale při poslední komerční pauze řekl, že mě tam pošle, ať si na to taky sáhnu. Plánoval to nějak asi až na poslední tři minuty, ale pak mě tam za stavu 7:0 poslal dřív," popisoval Francouz, co jeho příchodu na led předcházelo.

„Nechtěl jsem nic pokazit, sám za sebe jsem chtěl udržet Pavelcem rozjetou nulu. Myslel jsem na to, abych neudělal nějakou zbytečnou chybu. Nebyl jsem rozehřátý, ale zvládl jsem tam i jeden závar před brankou," líčil nejlepší gólman uplynulé extraligové sezóny.

Více než norští útočníci ho trápil jiný, mnohem palčivější problém - plný močový měchýř. „Tak to byl zážitek, po dvou hodinách na lavičce jít na led s plným měchýřem. Dobře to dopadlo. Děkuju trenérovi a Ondrovi!" napsal Francouz na sociální síti Twitter a pobavil fanoušky.

Hadamczik: Francouz působil velmi dobře

„Musíme počítat s tím, že se kdykoli může něco stát a ten kluk si musí aspoň sáhnout na puk, protože je to náš druhý gólman. Důvěru uvítal a za tu krátkou dobu, co v brance byl, působil velmi dobře," vysvětloval kouč Alois Hadamczik, proč se rozhodl Francouze do branky poslat.

„Konečně jsme si prožili jeden zápas bez nervů, nestrachovali jsme se až do konce o výsledek," těšil gólmana poklidný průběh utkání. „Užíval jsem si to už ze střídačky, díval jsem se často i na kostku, jak lidi báječně fandí. Prostě nejpohodovější zápas na mistrovství a to, že jsem do něj zasáhnul, byl pěkný bonus navíc."

Jasnou jedničkou reprezentace pro finiš mistrovství je Pavelec, jenž ve čtyřech odchytaných zápasech dostal pouhých pět branek a záda mu bude i dál krýt právě Francouz. Salák sice s mužstvem trénuje, ale zlomenina článku prstu ho přece jen limituje a při zápasech sedí jako třetí gólman v civilu v hledišti ve společnosti manželky a potomka.

Podaří se Česku složit ve čtvrtfinále MS proti Švýcarsku reparát?
Ano, Česká republika postoupí
89 %
Ne, Švýcarsko naváže na svou neporazitelnost
11 %
Celkem hlasovalo 135787 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství světa v ledním hokeji 2013

  • Čtvrtfinále

  • 16.05.13      12 : 00 Helsinky
    Ruská federace Rusko Spojené státy USA
    3 : 8
  • 16.05.13      14 : 45 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Česká republika Česko
    2 : 1
  • 16.05.13      17 : 30 Helsinky
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 3
  • 16.05.13      20 : 15 Stockholm
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    2 : 3
  • Semifinále

  • 18.05.13      19 : 00 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    3 : 0
  • 18.05.13      15 : 00 Stockholm
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    3 : 0
  • Finále

  • 19.05.13      20 : 30 Stockholm
    Švýcarsko Švýcarsko Švédsko Švédsko
    1 : 5
  • 19.05.13      16 : 00 Stockholm O 3. místo
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    2 : 3