Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku nadále povede trenér Hadamczik

OSTRAVA

Český hokejový výběr do 20 let nadále povede trenér Alois Hadamczik. Výkonný výbor svazu ho v sobotu v Ostravě schválil ve funkci i na další rok. Na letošním mistrovství světa ve Spojených státech amerických získal Hadamczik s týmem bronz.

Článek

"Od letošního roku platí, že smlouvy u juniorských výběrů uzavíráme jen na rok," řekl ČTK generální sekretář svazu Martin Urban s tím, že podepsání kontraktu je už pouhou formalitou. Vystoupení na šampionátu ocenil výbor jako velký úspěch.

Samotný strůjce medailového úspěchu nebyl na pochybách, že bude v práci pokračovat. "Jsem spokojený, tahle práce mě pořád láká," vyznal se. Přejít na klubovou střídačku zatím nechce. "Nějaké nabídky jsem měl, ale zatím budu na extraligu chodit, jen abych zůstal v obraze," dodal ke spekulacím, které jej nejčastěji posouvaly do Třince.

Jádro týmu zachová z letošního úspěšného výběru. Z něj zůstane sedm hráčů včetně jedné z opor libereckého obránce Ladislava Šmída, nebo talentovaného útočníka Michaela Frolíka. Poprvé se nově rodící výběr sejde na soustředění v Kravařích. "Pozvu tam asi čtyřicet hráčů," plánoval Hadamczik.

Jméno jeho asistenta ještě není známo, celý realizační tým bude jmenován na dalším zasedání výboru 17. února v Praze. Od začátku působení u dvacítky pomáhá dvaapadesátiletému trenérovi Mojmír Trličík. "Nemám důvod něco měnit," poznamenal kouč.

Hadamczik nastoupil ke dvacítce v roce 2003. V první sezoně s ní na juniorském MS obsadil čtvrté místo, letos si o příčku polepšil.

Reklama