Hlavní obsah

Hadamczik si jako asistenta vybral Musila, ten bude hlavně monitorovat hráče z NHL

Praha

Po nepovedeném mistrovství světa ve švédském Stockholmu, na kterém jeho svěřenci skončili ve čtvrtfinále, dostal od výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje za úkol, aby rozšířil svůj realizační tým o jednoho člověka. Kouč národního týmu Alois Hadamczik si jako svého asistenta vybral Františka Musila, který u reprezentace působil již v minulosti. Dalším asistentem zůstává Josef Paleček, Jan Procházka se vrací na pozici videotrenéra.

Foto: Profimedia.cz

Alois Hadamczik a František Musil (vpravo) na střídačce české hokejové reprezentace.

Článek

„Chtěl bych k sobě někoho, kdo má blízko k hokeji, který se hraje v NHL, i ke klukům, kteří tam působí," říkal už týden po vyřazení od Švýcarů na světovém šampionátu Hadamczik na téma nového asistenta. Dnes jím byl po jednoznačném schválení výkonného výboru jmenován František Musil, jenž byl členem realizačního týmu již na MS v letech 2006 - 2008.

„Vždy se vám do týmu líp bere člověk, se kterým se znáte, nebo jste již v minulosti spolupracoval," prohlásil Hadamczik, který na MS 2006 v lotyšské Rize získal stříbro, když jeho asistenty byli právě Musil s Palečkem.

„S Frantou jsem o možné spolupráci mluvil už před rokem, protože jsme věděli, že nás čeká olympijská sezóna a budeme chtít realizační tým posílit. Tehdy se jen nevědělo, jestli Franta bude, nebo nebude moct. Jiné kandidáty jsem do jeho rozhodnutí ani neoslovoval," poukazuje Hadamczik na fakt, že Musil současně působí jako skaut Edmontonu Oilers v zámořské NHL.

Musil bude sledovat hráče z NHL

„Po mistrovství světa se se mnou Alois spojil a navrhl mi, abych uvažoval o připojení se k realizačnímu týmu. Definitivní rozhodnutí pak padlo po dvou osobních jednáních v Praze. Je to velká výzva, i kvůli olympiádě," prohlásil Musil.

Právě olympijské hry v Soči, na kterých se představí ti nejlepší světoví hráči, budou vrcholem nadcházející sezóny. „Tým pro olympiádu bude z velkého procenta sestavený z hráčů NHL. Frantovým hlavním úkolem bude, aby je (zámořské hokejisty) viděl vícekrát ve hře a následně o nich povedeme diskuzi. Stejně jako o systému hry, kterým se chceme prezentovat," plánuje Hadamczik a je přesvědčený, že právě Musil je pro monitorování českých hráčů za oceánem tím pravým.

„Už teď vidí spoustu zápasů týdně, je to zarputilý člověk a poctivý sportovec. Možnost být u reprezentace bere jako velkou výzvu," tvrdí Hadamczik, který si na Musilovi váží i jeho upřímnosti. „Když se mu něco nelíbí, tak to řekne. Kolikrát jsme mezi sebou měli výměnu názorů, ale navenek jsme pokaždé vystupovali jednotně, jeden druhého vždy dokázal přesvědčit."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko