Hlavní obsah

Musil dostal posvěcení od manželky, k návratu do nároďáku jej zlákala i olympiáda

Praha

Po pěti letech zažívá návrat k seniorské hokejové reprezentaci. Bývalý vynikající obránce František Musil bude spolu s Josefem Palečkem znovu působit jako asistent kouče Aloise Hadamczika. Tentýž trenérský triumvirát absolvoval už tři šampionáty v letech 2006 - 2008.

Foto: Profimedia.cz

Alois Hadamczik a František Musil (vpravo) na střídačce české hokejové reprezentace.

Článek

Jak dlouho jste se rozmýšlel, jestli nabídku připojit se k reprezentaci vezmete?

Poprvé jsme se s Aloisem bavili asi před měsícem, ale jen povrchově, hlavně o skončeném mistrovství světa. Poté jsme se spojili ještě jednou a dostal jsem konkrétní návrh, abych o něm uvažoval. Definitivní rozhodnutí pak padlo po dvou osobních setkáních v Praze.

Je výhodou, že jste u národního týmu ve stejné pozici již v minulosti působil?

Když jsme začali diskutovat podrobněji, svým způsobem jsem věděl, do čeho jdu. Realizační tým je stejný, za tři roky spolupráce jsme zažili jenom pozitivní věci. Nejdu tedy do ničeho neznámého, jen jsem starší a v něčem možná i zkušenější. Věřím, že můžu přinést něco, co by tým mohl potřebovat. Myslím, že to bude fungovat.

Zlákala vás i vidina olympijských her, které se v příštím roce konají?

Je to velká výzva. Být v kontaktu se všemi hráči, kteří se jeví jako možní aspiranti pro nominaci, je velice atraktivní a vábivé.

Právě pozorování Čechů působících v zámoří bude ve vaší gesci...

Je to velice důležité! Zvlášť proto, že sezóna bude kvůli olympiádě hodně specifická. Nebude čas na postupnou přípravu, kluci se sjedou do Soči, za pár hodin nasadí brusle a jde se hrát. Proto s nimi musím být pořád v kontaktu, sledovat jejich výkonnost a brát v ohled i jejich názory. S trenéry pak musíme najít správné chemické rozpoložení, aby mužstvo fungovalo.

Probíral jste svou situaci i s vedením Edmontonu, kde působíte jako skaut?

Spíš jsem to musel probírat s manželkou. Hlavně totiž šlo o rodinu, jestli budu schopný všechno zvládat. Po zvážení jsme dospěli k tomu, že to problém nebude a půjdeme do toho.

Reklama

Související témata: