Hlavní obsah

Hnilička: Ověřím si, zda na to ještě mám

Marek BurkertSport.czPrávo

Poprvé od světového šampionátu v roce 2002 se v reprezentaci představí gólman Milan Hnilička. Opora libereckých Bílých Tygrů se těší, až si opět vyzkouší hokej na reprezentační úrovni. Svoje šance na účast na MS ve Vídni neřeší a v rozhovoru pro deník Právo říká: "Do Švédska si jedu ověřit, jestli na to ještě mám na mezinárodní úrovni."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Hnilička

Článek

Byl jste z pozvánky hodně překvapený? Poslední dobou jsem o nominaci vůbec nepřemýšlel, takže to bylo příjemné překvapení, když mi to volali moji známí.

Už na startu sezóny jste ale tvrdil, že budete upřednostňovat Liberec. Museli vás trenéři národního týmu nějak přesvědčovat? To vůbec ne. Z toho, jak nám to teď šlape v Liberci, mám velkou chuť do hokeje. Do Švédska si jedu ověřit, jestli na to ještě mám na mezinárodní úrovni. Několik let pro mě nebyl problém zvládat to na dvou frontách, takže se určitě ničeho neobávám.

Trenéři tvrdili, že základ hráčů, kteří pojedou na Švédské hry, by se měl objevit i na mistrovství světa. Počítáte s tím? Zatím se tím moc nezabývám, protože jsem si zvykl dělat postupné kroky. Až přijedu ze Švédska, tak pro mě bude nejdůležitější play-off s Libercem a pak se uvidí.

Pamatujete si na svůj poslední start ve Švédsku? To bylo bohužel to nešťastné čtvrtfinále mistrovství světa 2002 proti Rusku.

Z Liberce jste se v nominaci objevili hned čtyři. Už jste měli čas to mezi sebou probrat, třeba kdo s kým bude bydlet na pokoji? Po nedělním zápase proti Znojmu jsme dostali den volna, takže jsem jel domů ke Kladnu. Ale určitě to prodebatujeme.

Co říkáte na nominaci devatenáctiletého spoluhráče z Liberce Šmída? Je to určitě dobrá volba, že Láďa, ale i třeba mladý Olesz pojedou. Je to jednoznačně pozitivní věc, když získají ostruhy.

Reklama