Hlavní obsah

Zrcadlo bude Fischerovi vždy připomínat Lemieuxe

Památku na poslední reprezentační start má obránce Liberce Jiří Fischer neustále u sebe. Naposled nastoupil v dresu národního týmu loni v září v semifinále Světového poháru proti Kanadě. Po střetu s kapitánem javorových listů Mariem Lemieuxem už jeho rameno nevypadá tak jako dřív.

Foto: www.detroitredwings.com

Jiří Fischer

Článek

"Vždycky když se podívám do zrcadla, tak si na ten zápas vzpomenu," líčí vysoký bek, který má jinak na účinkování v SP jen samé příjemné vzpomínky. Jen to rameno! Po zákroku Kanaďana totiž doznalo do očí bijících změn.

"Vyznáte se v anatomii? Když klíční kost nasedá na ramenní, tak tam obvykle bývají dva vazy. Ty tam já nemám," povzdychne si. "Trochu se mi tím změnila postava," uzná. "Ale to je jen maličkost, která prostě souvisí s hokejem."

V extralize je Fischer pilířem obrany Liberce, zvláště když v posledních týdnech postihla defenzívu Bílých Tygrů rozsáhlá marodka. Nakonec ale z prořídlých zadních řad aktuálně pátého celku tabulky obdržel reprezentační pozvánku dokonce i mladíček Šmíd. Na soupisce figurují také liberecký gólman Hnilička a další Fischerův spoluhráč, Vrbata.

"Když jsou v nároďáku kluci z klubu, je to samozřejmě lepší. Já se ale naučil nic neočekávat. Když jsem pak byl v nominaci, radost jsem měl o to větší." Čtyři zástupce ve výběru má kromě Liberce už jen Zlín. Balaštík s M. Eratem ale byli pozváni dodatečně jako náhrada za Eliáše s Hejdukem.

Reklama