Hlavní obsah

Švédové se chtějí českým hokejistům pomstít za SP

Jako odvetu za potupnou zářijovou porážku na Světovém poháru berou hokejisté Švédska čtvrteční duel s Českou republikou ve Stockholmu. Tým Ondřeje Weissmanna však chce po jedenácti letech Švédské hokejové hry vyhrát a potřebuje při vstupu uspět i proti domácí reprezentaci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Na zápas ze Světového poháru mají Švédové špatné vzpomínky.

Článek

Poslední vzájemný zápas ve stockholmské hale Globen mají Švédové ještě v dobré paměti a je tématem rozhovorů českých hráčů se tamními médii. "Je to jiný zápas než na Světovém poháru. Teď nejsou týmy v tak silném složení. Ale je pravda, že po Světovém poháru jsou v nominacích za uplynulé tři turnaje asi nejlepší hráči," podotkl obránce Jiří Fischer, jeden z pamětníků vysoké české výhry 6:1 v hale Globen.

Ze současného českého výběru si triumf na ledě vychutnávalo hned devět hráčů - vedle Fischera Marek Židlický, Tomáš Kaberle, Roman Hamrlík, Václav Prospal, Martin Havlát, Petr Čajánek, Radek Dvořák i kapitán David Výborný. Ze švédské strany bude chtít odčinit debakl šestice Dick Tärnström, Fredrik Modin, Jörgen Jönsson, Henrik Zetterberg, Andreas Johansson a Marcus Nilson.

V Euro Hockey Tour se oba soupeři potom utkali dvakrát - v Helsinkách na Karjala Cupu český tým podlehl 2:3 po samostatných nájezdech a v Moskvě na Rosno Cupu stejným způsobem vyhrál 4:3. Švédové si před domácím turnajem otestovali formu v úterním přípravném utkání proti Norsku (4:0). "Uvidíme, jak se projeví, že budou rozehranější," řekl pro hokej.cz Weissmann.

Weissmann mohl čerpat z přátelského duelu Švédů poznatky. "Každopádně očekáváme nepříjemný, nátlakový hokej a dobrou obranu. Bude to těžké. Ale dvakrát jsme s nimi v Euro Hockey Tour hráli. Oba týmy vždycky nastoupily v trochu jiném složení a v obou případech jsme si vedli celkem dobře. V tom chceme pokračovat," přeje si hlavní kouč pro turnaj ve Stockholmu.

Reklama

Související témata: