Hlavní obsah

Čeští hokejisté se shodli, že měli vyhrát v normální hrací době

Čeští hokejisté v utkání proti Finsku promarnili šanci na vítězství v normální hrací době a tříbodový zisk, což po zápase sami uznali. Soupeře zasypali padesáti střelami, ale nakonec nebyli daleko od porážky. Po dvou vydařených finských akcích prohrávali 1:2, jenže kapitán David Výborný a v prodloužení Jaroslav Bednář dokázali vývoj otočit.

Článek

Dvoubodový zisk zachoval týmu Ondřeje Weissmanna naději na triumf na Švédských hrách.

Finský brankář Mika Noronen dlouho odolával nájezdům českých hráčů, ale nakonec ho ve třetí minutě nastaveného času překvapila zdánlivě lehká Bednářova střela. "Bylo to lehce tečované. Chtěl jsem mu to nahodit na lapačku a někdo to uklidil do brány," řekl střelec vítězného gólu.

Útočník ruského Omsku byl přesvědčen, že český tým měl dát daleko více branek. "Někdy jsme měli i trošku smůlu. Ale pro diváky to byl určitě velice atraktivní zápas," prohlásil Bednář. V zaplněné hale Globen bylo i několik neukázněných finských fanoušků, kteří písknutím na píšťalku několikrát zmátli české hráče. Ti si mysleli, že hra byla přerušena.

Kapitán David Výborný byl nesmírně šťastný, že se mu podařilo 35 sekund před koncem třetí třetiny vynutit prodloužení. "Pořád jsme doufali, že můžeme vyrovnat. Kdybychom dostali gól do prázdné branky na 1:3, byla by to katastrofa," uvedl Výborný. Sám mohl v 46. minutě zvýšit na 2:0, ale netrefil odkrytou branku. "Někdy se to stane. Ale my jsme měli každopádně vyhrát jasnějším rozdílem."

Havlát: udělal jsem to zbrkle

Tři velké šance spálil Martin Havlát. "Dneska jsem měl tři vyložené gólovky - jeden nájezd a dvakrát skoro do prázdné brány. Udělal jsem to asi zbrkle. Škoda hlavně toho nájezdu, mohl to být gól na 2:1 a vývoj by byl jiný," litoval sparťanský útočník. "Někdy jsou zápasy, kdy člověk nemá dobré šance a odrazí se do branky všechno. Nakonec všechno dobře dopadlo, i když to bylo nakonec hodně nervózní. Je skvělé, že dali góly jiní."

Úvodní trefu si připsal v 16. minutě Josef Vašíček. Slávistický centr hezky skóroval nad Noronenovo rameno. "Do té akce se zapojila celá pětka. Jarda Bednář mi puk přihrál a viděl jsem, že gólman má nad ramenem místo," popsal akci obrovitý útočník, který v NHL patří Carolině. Vašíček byl rád, že ani za nepříznivého stavu 1:2 v závěrečné třetině se tým nevzdal. "Říkali jsme si, že musíme hrát pořád dál. Vypracovali jsme si množství šanci. Oni nakonec udělali faul a vyrovnali jsme," dodal.

Reklama

Související témata: