Hlavní obsah

Účastníci EHT schválili termíny na další dvě sezóny

PRAHA

Účastníci Euro Hockey Tour se při Švédských hrách ve Stockholmu definitivně dohodli na termínech na další dva ročníky. Jak už bylo rozhodnuto dříve, příští ročník se bude hrát kvůli olympijským hrám v Turíně trochu netradičně s finále hned po dubnovém turnaji ve Stockholmu.

Článek

Další sezonu se opět vrátí k systému, kdy po čtyřech turnajích v Česku, Finsku, Rusku a Švédsku budou následovat duely o umístění jako dvojzápasová příprava na mistrovství světa.

V nadcházejícím ročníku tak bude EHT zahájena tradičně v září v České republice, kde se uskuteční turnaj o Pohár České pojišťovny. To nezmění ani jednání o uspořádání Kanadského poháru, jehož součástí by zůstal první turnaj série. Následovat bude v listopadu finská Karjala, prosincový Rosno Cup v Moskvě a na závěr dubna Švédské hokejové hry. Únor je vyhrazen pro olympiádu. Do 1. května 2006 by mělo být známo jméno vítěze EHT, o pět dní později začne v Lotyšsku mistrovství světa.

Ročník 2006/2007 se bude hrát podle klasického modelu. Čtyři turnaje se v účastnických zemích uskuteční v obvyklých termínech a dvojutkání o konečná umístění se odehrají jako generálka před světovým šampionátem 2007 v Rusku.

Zástupci České republiky, Švédska, Finska a Ruska také řešili otázku pojištění hráčů z NHL pro mistrovství světa v Rakousku. Kvůli nejasné situaci v zámoří je situace komplikovanější, protože dříve se na pojištění podílela i hráčská asociace NHLPA. "Bude se to dále řešit na jednání Mezinárodní hokejové federace v Curychu 21. a 22. dubna. Pojištění by se ale mělo hradit částečně i z fondu IIHF. Chtěli bychom, aby se na tom podílela i NHLPA," řekl ČTK první místopředseda českého svazu Zbyněk Kusý.

Čeští zástupci navrhli ve Stockholmu také změnu systému při obchodování s marketingovými právy Euro Hockey Tour. "Konkrétně já mám vypracovat návrh dodatku ke smlouvě. Mělo by to přinést českému hokeji částku v řádu statisíců," uvedl generální sekretář svazu Martin Urban.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko