Hlavní obsah

Hlaváč: Nové hokejky mi skvěle sedly

STOCKHOLM

V hokejové extralize se útočník Jan Hlaváč nemůže trefit, na Švédských hrách ve Stockholmu vstřelil ve třech utkáních tři branky. "Tady se přidalo trochu štěstí. Pomohl mi gól proti Švédům. Dokázal jsem se pak psychicky uvolnit a víc jsem si začal věřit," říká Hlaváč v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

V extralize se střelecky trápíte, ale ve třech zápasech Švédských her jste dal tři branky. Čím to? Za Spartu mám stejné šance, ale gólmani mi to chytají. Tady se ale přidalo trochu štěstí. Pomohl mi gól proti Švédům. Dokázal jsem se pak psychicky uvolnit a víc jsem si začal věřit.

Při druhém gólu proti Rusku jste po krásné akci předvedl i ledově klidné zakončení. To máme s Davidem Výborným nacvičené ze Sparty. Kroužíme s pukem a pak si to dáme do jízdy. Ten blafák hodně zkouším, a když se provede rychle, tak gólman, co to nezná, nemá moc šancí. Mám teď dobrou hokejku z nové zásilky a skvěle se mi s ní střílí. Na tréninku taky trefuju rohy branky. Hokejky mi skvěle sedly, ale lámou se. Ještě mám v balíku tři.

Za stavu 4:1 ale mužstvo trochu vypustilo závěr. To je pravda, podcenili jsme to. U Rusů se ale moc nevídá, že hrají naplno až do úplného konce. Tím jsme se nechali ukolébat.

Myslíte, že vám střelecká forma vydrží i do play-off? Sice se v extralize trápím střelecky, ale snažím se na to nemyslet. Na Spartě jsem v klidu.

A co mistrovství světa ve Vídni? Věříte v nominaci? Jsem rád, že mi trenéři dali šanci. Záleží na nich, jestli se jim budu hodit na šampionát. Uvidí se. Já jel do Švédska úplně v klidu. Kdybych myslel na to, že bojuji o nominaci, tak by se mi nehrálo moc dobře.

Proti Rusům s vámi v útoku místo Havláta nastoupil Olesz. Museli jste něco měnit? Známe se ze Sparty, takže jsme se jen před zápasem trochu domluvili. Rosťa je výborný hráč, tyhle turnaje mu můžou pomoct, aby se rychle začal prosazovat i v seniorech.

Reklama