Hlavní obsah

Weissmann: Mužstvo má výborné jádro

STOCKHOLM

Spokojený se ze Švédska po závěrečném turnaji Eurohockey Tour vrátil kouč Ondřej Weissmann. Český výběr skončil na druhém místě, což je nejlepší Česka v evropské sérii. Jediným problémem národního výběru byla koncovka, která nebyla příliš přesvědčivá. O tom, kdo si ve Švédsku řekl o nominaci na mistrovství světa, mluvil Ondřej Weissmann s deníkem Právo.

Článek

Druhé místo na Švédských hrách je nejlepším výsledkem českého týmu v turnajích Euro Hockey Tour. Existuje přesto něco, co vás nepotěšilo? Trápila nás hodně koncovka. Proti Švédsku i Finsku jsme si vypracovali spoustu vyložených šancí, ale neproměňovali jsme je. S hrou mužstva jsme ale byli hodně spokojeni. Dobře také zachytali oba gólmani.

Jak budete šéftrenéru Růžičkovi referovat o jednotlivých hráčích? Nikoho jsme speciálně nesledovali. Ve Stockholmu byl výběr, který už má něco za sebou. Mezinárodní hokej klukům nedělá problémy a všichni, co nastoupili, se mohou objevit v nominaci na mistrovství světa. Další hráči se ale přirozeně ještě mohou předvést v extraligovém play-off.

Mají šanci jet na šampionát do Vídně třeba i mladíci Šmíd s Oleszem? To ještě uvidíme, každopádně jsou oba velkým příslibem do budoucna. Debutant Šmíd odehrál ve Švédsku tři těžké zápasy a počínal si velice dobře.

Překvapuje vás, že tahounem mužstva byl Prospal, který hraje pouze první ligu? On i Dvořák hrají pořád naplno, odváděli vynikající práci už na Karjale ve Finsku. Ale jsou tu další hráči, jako třeba Výborný, který si počíná nesmírně zkušeně.

Vy jste sveřepě posílal i ve vyrovnaných koncovkách zápasů na led stále všechny čtyři útoky. Proč? Neměl jsem ani v jednom zápase důvod něco měnit. Všechny útoky soupeře přehrávaly. Určitě jsme dělali všechno pro to, abychom na turnaji uspěli.

Takže si myslíte, že v těchto turnajích nemá třeba smysl stahovat hru na tři formace? To záleží zápas od zápasu, na mistrovství světa jsou ale takové situace samozřejmě častější. Ve Stockholmu jsme ale neměli důvod nikoho vyřadit ze hry.

V pozici hlavního trenéra jste odkoučoval dva turnaje, jaký z nich máte pocit? Sám sebe nemůžu hodnotit, jen chci říct, že poslední tři zápasy mě opravdu potěšily. Viděl jsem, jak je tým silný a herně se mu dařilo. Mužstvo má výborné jádro, nikdo nezklamal a to je důležitější, než nějaký můj pocit.

Reklama

Související témata: