Hlavní obsah

Hadamczik: Mrzí mě akorát prohra, jinak zápas s Finy hodnotím pozitivně

Pardubice

Zase ta koncovka. Stejně jako v loňské sezóně, i na začátku té letošní se česká hokejová reprezentace souží v zakončení. Na úvod Českých her vyslala na finského gólmana Engrena 42 střel, byl z toho ale jen jeden gól. „Je to o efektivitě, měli jsme vyhrát 5:3,“ říkal po porážce 1:3 kouč Alois Hadamczik, který však na zápase viděl mnoho kladných věcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Alois Hadamczik.

Článek

„Jde vidět spoustu pozitiv, na nichž se dá stavět. Mrzí mě akorát prohra, protože samotná hra, vůle, energie, tlak do brány a nasazení tam byly. Stejně jako dobré napadání a rozehrávka. Spousta hráčů předvedla velmi dobrý výkon," prohlásil Hadamczik, podle kterého jeho svěřenci poslední dvě třetiny tým Suomi přehrávali.

„Nechci se vymlouvat na štěstí, ale trošku nám ho chybělo, i když jsme mu šli naproti. Kluci bojovali s maximálním úsilím, za stavu 0:3 se vzchopili, hráli stále sebevědomě a chtěli vyhrát. Jedna porážka nemůže být zdrcující. Zápas vidím černě kvůli porážce, ale jinak ho hodnotím kladně," uvedl trenér a byl přesvědčený, že mužstvo si prohrát nezasloužilo.

„Finové tolik šancí neměli, stejně jako takový tlak, jaký jsme předvedli my. Proměnili padesát procent svých šancí, zatímco my ze 42 střel dali jen jednu branku. Neúspěšnost střelby máme okolo 99 procent. V tom jsme zaostali," neuniklo Hadamczikovi.

Koncovka? Nebudeme se v tom babrat

Svým svěřencům ihned po zápase vytkl některé chyby, neefektivnost v koncovce jim ale příliš připomínat nechce. „Nebudeme se v tom babrat, ale uděláme na tréninku cvičení na střelbu a tlak do brány. Hráči sami chtějí góly dávat a není třeba jim na každém rohu připomínat, že je nedali. Když na tom budou pracovat, branky přijdou."

Alexander Salák sice pochytal jednadvacet střel, kouč je však přesvědčený, že gólman Petrohradu má na víc. „Nic nezkazil, ale jak ho znám, tak v plné pohodě je schopen ze tří obdržených gólů jeden dva chytit," prohlásil Hadamczik a pochválil přítomné diváky, byť jich dorazilo jen 4360.

„Na to, že je srpen, poslední víkend před školou a někteří lidé ještě mají dovolenou, tak můžeme být jenom rádi, že jich přišlo tolik," uzavřel trenér.

Reklama