Hlavní obsah

Růžička má pro hokejové MS částečně jasno

PRAHA

Kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička částečně poodkryl svůj seznam hráčů, s nimiž počítá pro mistrovství světa v Rakousku. Po dnešním vyřazení Slavie v play off, po němž už se bude moci naplno věnovat svým reprezentačním povinnostem, dokonce oznámil sedm konkrétních jmen.

Foto: archiv

Vladimír Růžička.

Článek

"Nemá cenu to nijak tajit. Z brankářů pojedou Vokoun, Hnilička a Adam Svoboda, ze Slavie počítám se Špačkem a s Vašíčkem, také se čtveřicí hráčů ze Sparty a s bratry Kaberleovými. S Martinem Ručinským uvidím, jak na tom bude," řekl Růžička po zápase novinářům. Dodal, že do přípravy počítá také s většinou libereckých posil ze zámoří.

Hniličkovy výkony chválil. Vyřešení obsazení tří míst pro gólmana je špatnou zprávu především pro Dušana Salfického, který zářil v této sezóně ruské ligy.

Růžička se teď se svými asistenty Ondřejem Weissmannem, Radimem Rulíkem a Marianem Jelínkem může věnovat přípravě na mistrovství světa ve Vídni. "Zklamání z vyřazení se Slavií je obrovské, ale teď aspoň budu mít více času na přípravu s reprezentací," řekl.

Reklama