Hlavní obsah

Konečná nominace hokejistů na OH se asi posune až do ledna

Stavitelé hokejových národních týmů zatím definitivně nevědí, do kdy budou muset zveřejnit konečnou nominaci na olympijské hry v Soči. Původně měly jednotlivé federace oznámit kompletní pětadvacítku do konce kalendářního roku, nyní by v tomto termínu měly údajně zveřejnit jen 15 hráčů a zbytek po polovině ledna. Oficiálně rozhodnuto ale ještě není.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Do 30. prosince musí všechny federace nahlásit 15 hráčů pro olympijské hry v Soči," citovala dnes ruská média prezidenta Ruské hokejové federace Vladislava Treťjaka. "Zaznamenal jsem to prohlášení, zjišťovali jsme si to, ale oficiální to ještě není. Ale je dobrý náznak, že o tom mluví," řekl ČTK generální manažer české reprezentace Slavomír Lener.

Právě jeho návrh na změnu v pravidlech nominace projednávali evropští zástupci při nedávném turnaji Karjala v Helsinkách a získal všeobecnou podporu. Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel přislíbil o tom jednat ze zástupci z NHL. Konečnou nominaci by tak účastníci museli zveřejnit až do 25. ledna.

"Rádi bychom měli co nejdříve jasno," uvedl Lener s tím, že by podle toho mohl s koučem Aloisem Hadamczikem dokončit definitivně plán lednové inspekční cesty do zámoří. "Leden bude u hráčů, kteří budou na hraně, rozhodující," doplnil Lener. Na první ze dvou cest na zápasy NHL se vydá Hadamczik už 23. listopadu.

Reklama

Související témata: