Hlavní obsah

Zápas s Finy obohatí dva slavnostní ceremoniály

Praha

Úvodnímu vystoupení české hokejové reprezentace na turnaji Channel One Cup, které sehrají svěřenci Aloise Hadamczika příští čtvrtek v domácím prostředí proti Finsku, doprovodí v O2 areně dva slavnostní ceremoniály. První připomene před začátkem zápasu 85. narozeniny Augustina Bubníka, při druhém budou v průběhu první přestávky do Síně slávy českého hokeje uvedeni Bohumil Prošek, Arnold Kadlec, Bedřich Ščerban a Josef Dovalil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martina Růžičku tlačí k ledu Fin Väänänen (ilustrační foto)

Článek

Bubník oslavil životní jubileum 21. listopadu. Gratulace od vedení českého hokeje se mistr světa z roku 1949 a držitel stříbra z olympijských her 1948 ve Svatém Mořici dočká příhodně před soubojem s výběrem Suomi. Bubník má k finskému hokeji blízko - v letech 1966 až 1969 dokonce vedl tamní reprezentační tým.

Po gratulacích Bubníkovi slavnostně uvedou prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král a předseda návrhové komise Dominik Hašek nové členy do Síně slávy českého hokeje. Této pocty se dočkají někdejší vynikající útočník Prošek, mistr světa Kadlec, vítěz ankety Zlatá hokejka Ščerban a uznávaný pedagog, metodik a činovník Dovalil.

Již nyní je jisté, že duel proti Seveřanům uvidí v hledišti více než 10 tisíc diváků. V prodeji jsou i lístky do čtvrtého patra. "Očekáváme velmi slušnou návštěvu. Prodáno je přes devět tisíc vstupenek, ale jsou zvány i dětské domovy, což se sponzory a partnery přesahuje hranici deseti tisíc," řekl na tiskové konferenci v Praze tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Z každé prodané vstupenky poputuje 10 korun ve prospěch organizace Dejme šanci dětem a na projekt Přál/a bych si. Organizace se tak již nyní může těšit minimálně na částku 90 tisíc korun. "Adventní termín utkání s Finskem prostě vybízí k tomu, abychom nemysleli jen na sebe. A právě děti, a nejen ty, jež jsou v obtížné životní situaci, si zaslouží naši pozornost. Jsem ráda, že můžeme díky hokeji alespoň trochu pomoci," uvedla ředitelka BPA, výhradního marketingového partnera ČSLH, Jana Obermajerová.

Reklama

Související témata: