Hlavní obsah

Proti dotěrným Švédům je to vždy těžké, my se ale také rozjezdili, líčil Červenka po výhře

Soči

V hokejové reprezentaci pořád platí Roman Červenka za střelce. Proti Švédům na Channel One Cupu sice zahodil několik šancí, ale nakonec si připsal vítězný nájezd. Byla to pro něj už 23. trefa v českém dresu, který oblékl v celkem osmdesáti mezistátních zápasech.

Foto: Aleš Krecl, ČTK

Roman Červenka překonává v samostatných nájezdech švédského gólmana Karlssona.

Článek

Věděl jste hned, jaký způsob zakončení při nájezdech zvolíte?

Na penalty si pořád věřím, takže jsem trpělivě počkal na reakci gólmana a hned jsem volil střelu do horního růžku. Měl jsem to tak dělat vždy, když jsem na něj jel.

Litujete, že jste podobně nevyřešil sólo už v první třetině?

Snažil jsem se, ale nemířil jsem tak přesně, ani to netrefil tak dobře jako na konci při nájezdu. Sice tam byl volný prostor, jenže brankář puk škrtnul. Člověku přijde líto těch zahozených šancí, mohli jsme mít tři body, ale jsme rádi i za dva.

Po předchozích dvou prohrách se Švédskem, aniž by reprezentace skórovala, je i výsledek 2:1 po nájezdech v Soči gólovým probuzením. Co vy na to?

Zase jsme sice dali jenom jeden gól ze hry, ale snažíme se hodně střílet a chceme se tlačit do koncovky. Kolikrát chybí i trochu štěstí. Je třeba, abychom mu šli ještě víc naproti a pokud dokážeme vystupňovat agresivitu, tak věřím, že nám tam ty góly začnou padat víc.

Bylo skutečně tak těžké se prosadit proti organizované hře Švédů?

Oni jsou dotěrní, mají rychlý přístup k protihráčům a od začátku jich byl plný led. My se ale taky docela rychle rozjezdili, nakonec z toho byl podle mě solidně odehraný zápas, kterému kralovali brankáři. Švédové vám nikdy moc prostoru a šancí nedají, takže to bylo s nimi klasicky těžké, ale nakonec vyšla dělba bodů, a ten bonusový je pro nás.

V neděli vás i díky tomu čeká boj o konečné prvenství proti Rusku. Dá se očekávat pořádná řežba?

Docela se těším, má být plná hala. Rusové si budou určitě chtít spravit chuť i vylepšit doma dojem u diváků, když v sobotu prohráli s Finy. My ale taky máme velkou chuť vyhrát, čeká nás další těžký boj.

Reklama

Související témata: