Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci přijeli posílit Sýkora s Vokounem

PRAHA

Hokejová reprezentace, která se dává dohromady před mistrovstvím světa v Rakousku, má další dvě posily. K mužstvu se v pondělí před odjezdem na soustředění v Kravařích na Opavsku připojili útočník Petr Sýkora z Magnitogorsku a brankář Tomáš Vokoun z IFK Helsinky.

Článek

Při přesunu z Karlových Varů do Slezska naopak ještě chyběl ve výpravě obránce Marek Židlický. Vokounův spoluhráč z IFK Helsinky byl nemocný a za týmem by měl přijet v úterý. Dvaadvacet hráčů si vpodvečer vyzkoušelo led nového sportovního centra v Kravařích a od úterka už najede na tvrdší režim.

"Budeme trénovat dvoufázově a týdenní mikrocyklus bude směřovat k přátelským utkáním se Slovenskem," řekl asistent Radim Rulík. Reprezentaci ještě stále vládne trojlístek spolupracovníků hlavního kouče Vladimíra Růžičky. Šéf trenérského štábu by měl výběr převzít ve středu před přátelskými zápasy se Slovenskem. K nim nastoupí Češi ve čtvrtek v Nitře a v pátek budou mít výhodu domácího prostředí v Brně.

Pak dojde k dalšímu pohybu v nominaci. Na nedělním srazu ve Znojmě se už bude hlásit liberecký kvartet Milan Hnilička, Jiří Fischer, Radim Vrbata, Aleš Kotalík, českobudějovičtí útočníci Václav Prospal a Radek Dvořák i gólman Adam Svoboda z Norimberku. V pondělí je v kempu očekáván příjezd vítkovického dua Pavel Kubina, Václav Varaďa. "Samozřejmě budeme sledovat i finálovou sérii extraligy, i tam máme další kandidáty pro šampionát," podotkl Rulík.

Reprezentanti dnes symbolicky pokřtili moderní tréninkové centrum, které v Kravařích vzniklo přístavbou hotelu s 57 lůžky k zimnímu stadionu. Součástí komplexu je také posilovna a sportovní hala, v nejbližší budoucnosti začne i výstavba fotbalového hřiště a aquaparku. "Prostředí je fantastické, jsme mile překvapeni," řekl Rulík.

Reklama