Hlavní obsah

Proti Slovákům si zahrají všichni až na Ručinského

PRAHA

Jen útočník Martin Ručinský vynechá úvodní zápasové testy českých hokejistů, kteří se v přípravě na světový šampionát utkají ve čtvrtek a v pátek se Slovenskem. Prostor jinak dostanou všichni hráči pětadvacetičlenného kádru, který se v pondělí sešel na dalším reprezentačním soustředění v Kravařích na Opavsku.

Článek

Ručinský se sice už prohání po ledové ploše, ale trenér Vladimír Růžička s jeho nasazením po operaci břišního svalstva nespěchá. "Zatím bude jen trénovat. Proti Slovákům určitě nenastoupí, ale chtěl bych, aby začal hrát proti Rakousku," řekl ve středu novinářům Růžička. S výběrem pořádající země MS se česká reprezentace střetne příští týden - 12. dubna v Břeclavi a o dva dny později ve Znojmě.

To už za sebou bude mít kádr národního týmu další z plánovaných redukcí. Řada hokejistů reprezentační kemp opustí a připojí se nové tváře především z řad vyřazených semifinalistů extraligy. "Přesně se ještě rozhodneme, ale počet by měl být podobný, jako je teď v Kravařích," naznačil Růžička.

Do sestavy přibude devět posil

Jisté je, že do sestavy přibude devět posil. Z Liberce dorazí Milan Hnilička, Jiří Fischer, Radim Vrbata a Aleš Kotalík, z Vítkovic Pavel Kubina s Václavem Varaďou, z Českých Budějovic Václav Prospal a Radek Dvořák a gólman Adam Svoboda z německého Norimberku. Duely proti Slovákům tak budou pro některé hráče poslední příležitostí, jak zaujmout.

"Všichni dostanou svou šanci," řekl Růžička. "Bereme to jako test i příležitost pro sehrání, ale mě zajímá také výsledek. Já kladu důraz na každý zápas," dodal hlavní kouč. O sestavě pro čtvrteční utkání už má téměř jasno. "Ještě ale nevím, kdo bude chytat. Rozhodneme se před zápasem," řekl Růžička.

Čtvrteční utkání se hraje v Nitře od 17:00, páteční odveta bude v Brně zahájena v 18:00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články