Hlavní obsah

Pro Plekance je kapitánské céčko pocta. Snad česky mluví víc než anglicky, dobírá si ho Price

Montreal

Olympijský tým povede v roli kapitána zkušený reprezentant Tomáš Plekanec, což útočník Montrealu bere jako velkou poctu. S velením národnímu týmu už má své zkušenosti, předloni dovedl českou reprezentaci k bronzu na mistrovství světa, na úspěch by pochopitelně rád dosáhl i v Soči.

Foto: Jean - yves Ahern, Reuters

Tomáš Plekanec přispěl asistencí k výhře Montrealu nad Floridou 2:1.

Článek

„Pro mě je to velká pocta, jsem velmi šťastný, ale je to jen písmeno na dresu. Všichni v týmu musíme hrát jako kapitáni, abychom mohli být úspěšní," prohlásil Plekanec pro klubové stránky po zápase proti Floridě, v němž přihrál na vítězný gól.

„Dělal jsem kapitána na posledních dvou světových šampionátech, takže tahle role pro mě nebude žádnou novinkou. Kouč si mě vybral kvůli tomu, jaký jsem jako hráč i osobnost, takže se nehodlám teď nějak měnit," pokračoval kladenský odchovanec.

Jako vhodného kapitána ho doporučil i jeho klubový spoluhráč Carey Price, který po zápase ještě nevěděl, zda se sám dostane do kanadské nominace pro Soči. Ale neodpustil si na adresu svého potenciálního soupeře vtípek.

Příkladný lídr

„No hlavně doufám, že česky mluví víc než anglicky," rýpl si Carey do českého spoluhráče. „Je lídrem našeho týmu a nepřekvapuje mě, že bude i lídrem Čechů. Vede dobrým příkladem, nevypustí jediný zápas, je zkrátka perfektním příkladem vůdce," rozpovídal se už ve vážnějším tónu gólman.

Sám Plekanec si však zatím nechce myšlenky na Soči moc připouštět. Prioritu pro něj momentálně má klub. „Musíme se soustředit na naši práci tady. Do olympiády zbývá ještě měsíc a do té doby se toho může ještě hodně přihodit. Musíme zůstat koncentrovaní na sto procent. Až v lednu odehrajeme zápas s Carolinou, můžeme se začít bavit o Soči," dodal český kapitán.

Reklama

Související témata: