Hlavní obsah

Hemský bude fit, uklidnil jeho otec Hadamczika. Hudler figuruje mezi třemi náhradníky

Praha

Zranění Aleše Hemského by snad nemělo být tak vážné, aby ohrozilo start edmontonského hokejového útočníka v olympijském Soči. Takovou informaci dostal ve čtvrtek odpoledne reprezentační trenér Alois Hadamczik od otce českého hráče.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér národního týmu Alois Hadamczik a Aleš Hemský na tréninku.

Článek

Hemského při utkání NHL se St. Louis zastavil „strom" o dvacet kilo těžšího Reavese a český hokejista nedohrál, ale podle trenéra Eakinse to bylo hlavně z preventivních důvodů. „Táta s Alešem mluvil a první zprávy naznačují, že by snad nemělo jít o nic vážného," prozradil Hadamczik, jenž je ale na možnost zranění někoho z nominované pětadvacítky připravený.

Náhradníky má vytipované

„Mám tři hráče vytipované jako náhradníky. Kdyby nemohl jet Hemský, tak vím, koho bych vzal, ale nechci jmenovat, dokud to není aktuální. Teprve, když bych dostal oficiální zprávu, že Hemský nebo kdokoli jiných z nominovaných nemůže do Soči jet, začal bych to považovat za téma," prozradil český trenér, jenž navíc zatím pro Hemského nemá místo ve čtyřech útocích.

Spíš počítá, že začne jako náhradník a do hry se může dostat třeba jako žolík. I z této pozice se Hemský podle všeho dostal do týmu na úkor Jiřího Hudlera, jehož opomenutí v konečné nominaci vyvolalo ale především v zámoří velký ohlas i vlnu nepochopení. Trenér Hartley z Calgary, kde Hudler hraje, tvrdil, že Češi musí mít tým na zlato, když si dovolí nevzít Hudlera. Hráčův agent Petr Svoboda (autor zlatého naganského gólu) se nechal slyšet, že jde o obrovskou nespravedlnost.

„Trenér má přece právo vybrat si hráče a nese za takovou volbu plnou odpovědnost. Hemský dostal přednost z toho důvodu, že je velmi dobrý bruslař a v extrémní situaci dovede vyřešit situaci v plné jízdě. Nelze říci, že by teď v NHL zářil, ale přijímá roli, v níž se podrobí jakékoliv situaci," vysvětluje Hadamczik, ale nepopírá, že jméno Hudler figuruje mezi jím zmíněnými náhradníky. „Ne však proto, že by mě to doporučoval jeho agent nebo někdo ze zámoří," má jasno trenér.

Reklama

Související témata: