Hlavní obsah

Na mistrovství světa bez Hejduka, čeká ho operace kolena

PRAHA

Útočník Milan Hejduk nepojede na hokejové mistrovství světa v Rakousku. Jeden z nejlepších střelců extraligy, který pomohl Pardubicím k mistrovskému titulu, má zdravotní problémy a ještě v tomto týdnu by se měl v Olomouci podrobit operaci kolena. Pro národní tým je to již druhé citelné oslabení, ze sestavy vypadl i Patrik Eliáš, který prodělal žloutenku.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Milan Hejduk na letošní mistrovství světa nepojede.

Článek

"Dověděl jsem se to dnes odpoledne, Milan mi zavolal," řekl reprezentační trenér Vladimír Růžička internetovému serveru hokej.cz. Jedna z klíčových postav Pardubic v letošním ročníku extraligy si na zdravotní problémy v minulých dnech a týdnech nestěžovala, problémy s kolenem ale měl Hejduk už delší dobu.

Svědčí o tom i fakt, že operaci má již domluvenou. "Patrně nechtěl, aby o jeho potížích během play-off věděl někdo jiný," řekl klubový i reprezentační lékař Jan Vanáč.

Devětadvacetiletý vyhlášený střelec se vrátil do extraligy díky výluce NHL. Kmenový hráč Colorada vstřelil v základní části 25 branek a s 51 kanadskými body skončil druhý v pořadí produktivity soutěže. V play-off poté přidal vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 dalších šest gólů a dvě přesné finální přihrávky.

Reklama