Hlavní obsah

Břeclav žila mezistátním hokejovým duelem

BŘECLAV

Celá Břeclav byla v úterý večer na nohou. Do jihomoravského města u hranic zavítala poprvé v historii česká hokejová reprezentace. V přípravě na blížící se mistrovství světa v Rakousku se tu utkala v mezistátním utkání s pořadatelskou zemí letošního šampionátu.

Článek

Příjezd hvězd z NHL na několik hodin narušil poklidný puls malebného městečka ještě o hodně víc, než nedávný tréninkový pobyt olympijského vítěze v atletickém desetiboji Romana Šebrleho, a snad každý z jeho obyvatel mluvil o hokeji.

Útulný stadiónek byl už dlouho před začátkem v obležení zejména mladých fandů hokeje žadonících o autogram. Prostorná parkoviště se rychle plnila. "Dosud se v Břeclavi hrála nejvýš druhá liga či Světový pohár osmnáctek. Seniorská reprezentace je ale úplně jiné kafe," pochvalovali si fanoušci v dlouhé frontě na vstupenky. Ti v uplynulé sezóně mohli v Břeclavi navštěvovat jen zápasy krajského přeboru.

Potlesk z tribun se ozýval už před zápasem při exhibici mladých krasobruslařů a vystoupení roztleskávaček. Mnohem mohutněji však zaplněné hlediště aplaudovalo při nástupu hráčů obou mužstev na led. Pro Břeclav bylo mezistátní střetnutí svátkem, na tribunách prakticky nezůstala volná místa. Ke střídačce domácího týmu se postavili mladí adepti hokeje z místního žákovského týmu s transparenty s jednoznačným "Češi, do toho!"

Bavili se hokejisté i diváci

Pokřik stejného znění se od prvních minut ozýval i z ochozů. Přestože se brzy ukázalo, že rakouský výběr nebude pro hvězdné české mužstvo zdaleka tak silným soupeřem jako v předchozích mezistátních duelech Slováci, vděčným divákům to nijak nevadilo.

Hlasivkami, troubením i řehtačkami hnali neustále náš celek do útoku. Potlesk na otevřené scéně si reprezentanti vysloužili řadou povedených akcí. Dva góly během necelých dvou minut naladily publikum do báječné nálady, kterou umocnily i slepené branky v rozmezí 28 vteřin v závěru druhé třetiny, o něž se postaral liberecký Radim Vrbata.

Hokejisté, kteří přijeli ze soustředění v 60 km vzdáleném Znojmě, si pochvalovali, že se jim v pohodové atmosféře hrálo skvěle. Břeclavští diváci si zasloužili za fandění jedničku. "Vyplatilo se zařadit zdánlivě neatraktivní zápas do regionu, kde je hlad po mezistátním hokeji. Lidi si ten zápas užili," tvrdil manažer reprezentace Martin Urban.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články