Hlavní obsah

Prioritou hokejistů bylo nedostat branku

BŘECLAV

Potěšeni sedmibrankovým přídělem do rakouské sítě i vlastním zodpovědným výkonem opouštěli šatnu zimního stadiónu v Břeclavi hokejoví reprezentanti po třetím mezistátním testu v přípravě na MS. Se stejným soupeřem se svěřenci Vladimíra Růžičky střetnou ve čtvrtek ve Znojmě.

Článek

"Odehráli jsme ten zápas velmi zkušeně, hodně pomohl dobrý začátek. Dařilo se nám prosazovat v útoku, prioritou pro nás ale bylo nedostat gól. O tom, že jsme ofenzívně silní, není pochyb, ale teď v přípravě musíme vypilovat obranu. Utkání snad naznačilo, že jdeme po dobré cestě. Rakušané se ukázali jako vhodný soupeř pro tuto fázi přípravy," tvrdil Václav Prospal, který se k reprezentaci připojil teprve v neděli.

"Po úspěšném zvládnutí baráže s Budějovicemi jsem si dal deset dní absolutní pauzu na ledě, podařilo se mi s rodinou trochu vypnout a teď cítím velikou psychickou pohodu," mínil Prospal a pochvaloval si, jak zase šlapala spolupráce s Dvořákem.

"Sedělo nám to, jsme na sebe za celou sezónu zvyklí. Vycházelo nám to nejen v klubu, ale i na těch turnajích, co jsme spolu odehráli. Tady k nám výborně zapadl Straka, to je vysoce inteligentní hráč, s nímž jsme si parádně vyhověli."

Smolař Vašíček

Také Marka Židlického čekalo utkání po dlouhé pauze, od vyřazení ve čtvrtfinále play-off finské ligy nehrál zápas. "Stačilo pár tréninků na soustředění ve Znojmě, abych se do toho zase dostal. Zápas s Rakouskem byl ideální pro sehrávání mužstva, přistoupili jsme k tomu zodpovědně a předvedli útočnou dovednost i obrannou kázeň. Dařilo se dobré zakládání útoků, nedošlo k žádnému propadnutí. Trenér Růžička se nechal slyšet, že chce navázat na systém hry ze Světového poháru a ještě je dost času formu naladit," uvažoval 28letý obránce.

Smolařem byl Josef Vašíček, který promarnil dvě vyložené šance. "Nejdříve jsem zkoušel brankáři strčit puk mezi nohy, při druhém pokusu mi nevyšla klička do bekhendu. Trochu to mrzí, ale naštěstí to nerozhodovalo zápas, v němž jsme si vypracovali mnoho gólových příležitostí. Rakušany zřejmě trochu překvapilo, jak jsme na ně vletěli a vnutili jim náš styl hry," vyprávěl urostlý centr, který cítí, že je v nominaci na hraně.

"Snažím se hrát naplno a počkám, jak trenér rozhodne. Zažil jsem už účast na mistrovství i vyřazení na poslední chvíli, takže to beru letos trochu s nadhledem," doplnil.

Reklama

Související témata: