Hlavní obsah

Na hokejové mistrovství světa i bez Hamrlíka

ZNOJMO

Česká hokejová reprezentace přišla před mistrovstvím světa již o třetího hráče z plánované sestavy. Trenérovi Vladimíru Růžičkovi se ve čtvrtek z rodinných důvodů omluvil obránce Roman Hamrlík, který bezprostředně po porážce Zlína ve finále extraligy odletěl za rodinou do Spojených států. Informoval o tom tiskový mluvčí národního týmu Pavel Bárta.

Foto: www.newyorkislanders.com

Roman Hamrlík v dresu N. Y. Islanders.

Článek

"Hovořili jsme spolu a Roman se omluvil se z rodinných důvodů," řekl Růžička oficiálnímu internetovému serveru českého hokeje. O 24 hodin dříve přitom uvedl, že má eminentní zájem o to, aby se olympijský vítěz z Nagana vrátil a na šampionátu startoval. "Jsem si ale vědom toho, že byl prakticky celý rok bez rodiny a musí se nejprve domluvit s manželkou," uvedl trenér ve středu pro ČTK.

Již dříve musel Růžička oželet služby útočníků Patrika Eliáše a Milana Hejduka, kteří mají zdravotní problémy. Stejně jako při nedávném odřeknutí Hejduka se vedení národního týmu rozhodlo, že nebude nikoho dalšího povolávat.

V přípravě je aktuálně devět obránců, přičemž do Vídně by jich mělo jet osm. Jeden z nich bude dopsán na soupisku až v průběhu turnaje. O držiteli Černého Petra a náhradníkovi by se podle dostupných informací mělo rozhodnout mezi trojicí Karel Pilař, Jan Hejda a Jiří Šlégr.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko