Hlavní obsah

Z výrazné převahy hokejistů jen utrápené vítězství

ZNOJMO

Nepříjemné překvapení připravili znojemským fanouškům čeští hokejisté ve druhé přípravě s Rakouskem. Poměr střel 55:18 jasně dokládá převahu domácích, jenže těsné vítězství bylo z bolesti zrozené.

Článek

Milan Hnilička vytahoval puk ze sítě hned čtyřikrát a nadšený z toho rozhodně nebyl. "Pauza na mně byla znát, deset dnů bez hokeje je opravdu hodně. Ještě ale bude dostatek času chytit zase tu správnou formu," tvrdil gólman Liberce, kterého obránci často nechávali na holičkách.

"Na kluky se ale nezlobím, od toho jsem v brance já, abych něco chytil," říkal. "Byl to ale takový divný zápas. Kdybychom proměnili šance v úvodní třetině, tak jsme měli klid," byl přesvědčen.

"Zápas nám prostě nesedl," přidal se i obránce Jan Hejda. "Žádný tým nechce svého gólmana nechat vykoupat, ale prostě se nedařilo," povzdechl si. Na neproměněné šance si zanadával i střelec dvou branek Petr Sýkora, který si jako nejlepší hráč utkání odnesl z ledu dvoulitrovou láhev sektu. "Soupeř hrál úplně jinak než v Břeclavi. Když se mu podařilo dát gól, tak najednou začal být strašně nepříjemný. Chodil víc do těla a měl plno energie," tvrdil Sýkora.

Zlepšili přesilovky

Jedno velké pozitivum ale český celek předvedl. Poprvé v přípravných zápasech se prosadil v přesilovkách. A to hned čtyřikrát. "Ještě to ale stejně není ideální," vykládal Sýkora. "Příští týden na tom musíme pořádně zamakat."

Také Martin Havlát cítil, že hra zdaleka nebyla bez kazu. "Místo důsledné defenzívy jsme to moc otevírali. Při šancích scházela jednoduchost, asi jsme taky až moc drželi puk a naopak soupeře nechali lehce přičichnout ke gólům. Přitom jsme chtěli hrát zodpovědně zezadu jako v Břeclavi, jenže se tam udělaly chyby," tvrdil útočník, který cítí, že se pohybuje na hraně nominace.

"Raději to moc neřeším a nechávám na trenérech, jak se rozhodnou. Tři hráči jsou tu ještě navíc, ale já se snažím dělat vše pro to, abych mezi vyřazenými nebyl."

Reklama

Související témata: