Hlavní obsah

Hejda je větší skeptik než loni

ZNOJMO

Hokejový obránce Jan Hejda bojuje stejně jako loni o účast na světovém šampionátu, ale tentokrát příliš velkým optimistou není. Kouč národního týmu Vladimír Růžička už vyřkl své přání vzít do Vídně osm beků a po odřeknutí Romana Hamrlíka jich má v širším kádru ještě devět. Jeden tedy bude sledovat MS pouze v televizi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Hejda

Článek

"Trenérovi tuhle úlohu vůbec nezávidím, protože konkurence je v týmu obrovská," říká Hejda, který se už minulý rok před mistrovstvím světa v Praze o své účasti vyjadřoval skepticky, ale nakonec si před domácím publikem zahrál.

"Já jsem ale velký skeptik. Vždycky tomu nevěřím až do poslední chvíle. Budu strašně rád, když to vyjde, ale nejsem o tom vůbec přesvědčen," líčí hráč, jenž po odchodu ze Slavie prožil už druhou sezónu v dresu moskevského CSKA.

Souboj s Pilařem

Podle všeho se o pozici osmého beka pro Vídeň rozhodne právě mezi ním a sparťanem Pilařem, který má doma titul mistra světa z Hannoveru 2001. Na Hejdově straně je zase účast na posledních dvou šampionátech v řadě i skutečnost, že jej trenér Růžička dobře zná ještě z působení v Edenu. "Tohle ale jako výhodu vůbec neberu, rozhoduje přece momentální forma," ohrazuje se Hejda.

Při čtvrteční prověrce s Rakušany to ale i v jeho obranném výkonu neobyčejně skřípalo. "Strašně špatně jsme bránili," nehledá žádné výmluvy. "S tím, co jsem předvedl já, rozhodně spokojený nejsem. Kdybych měl na mistrovství hrát takhle, tak bych mužstvu moc nepomohl," kaje se, i když si lehkovážně počínala celá česká defenzíva.

Hejdovi tak ve snaze dostat se na šampionát v Rakousku pomáhá zejména nezdolný optimismus jeho manželky, která mu přijela fandit i na přátelský zápas do Znojma. "Žena tomu vždycky věří, že se na mistrovství světa podívám. Tak jen doufám, že se jí to splní," usměje se urostlý obránce.

Reklama