Hlavní obsah

Jágr přiletí domů v neděli večer

Martin KézrPrávo

Poslední chvíle volna si o víkendu užijí čeští reprezentanti, kteří se v pondělí znovu sejdou na pražském ledě a už zůstanou pohromadě až do šampionátu ve Vídni. Pozvánku na závěrečné soustředění dostalo 28 hokejistů, nově se připojují pardubičtí Hemský s Průchou, zlínský Čajánek a po nedělním večerním příletu z Ruska už bude k dispozici i největší hvězda Jágr.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr

Článek

"Konečně budeme kompletní. Chtěli jsme si nechat k dispozici pět pětek, ale po Hamrlíkově omluvě z rodinných důvodů nám zůstalo jen 9 obránců a máme naopak 16 útočníků, protože Ručinského test po operaci břišních svalů byl ještě odložen," uvažuje reprezentační kouč Vladimír Růžička.

Do závěrečné nominace zbývá něco přes týden, ve výběru jsou tři hráči navíc. V zadních řadách se bude o vyřazení zřejmě rozhodovat mezi Hejdou a Pilařem, z útočníků se nejvíce ohroženi zdají Havlát, Kotalík, Hlaváč a a nejasný zůstává osud Ručinského, který sice dva týdny trénuje, ale zatím nepodstoupil zátěž utkání.

"Je pro nás klíčovým hráčem, proto na něj čekáme, ale musí být stoprocentně zdravý. Dohodli jsme se, že se buď do pátečního zápasu v Litvínově s Finy dá dohromady, nebo s ním na mistrovství světa počítat nemůžeme," dodává Růžička.

Ze dvou přípravných zápasů s Rakušany, kdy po přesvědčivém výsledku 7:0 přišlo utrápené vítězství 5:4, má reprezentační kouč rozporuplné pocity: "V Břeclavi zahráli všichni dobře a zdálo se to snadné, ale ve znojemské odvetě nastaly potíže s obrannou hrou i nevydařenou koncovkou a Rakušané tak proti nám uhráli nejlepší výsledek v historii vzájemných zápasů."

Růžička ale vidí i přínos takového střetnutí: "Otevřelo nám oči a bylo hodnotnější pro hledání podoby mužstva. Lépe se vybírají hráči právě v takovém zápase, kdy to nejde. Utvrdili jsme se v tom, že musíme na herním stylu ještě dost pracovat. Pořád je to příprava, formu musíme načasovat ke čtvrtfinále MS, které se hraje až 12. května.

Reklama

Související témata: