Hlavní obsah

Červenkovo předolympijské přání: Mít tak vedle sebe Džegra s Plekym

Praha

V KHL začala olympijská pauza už minulý týden, od té doby chodí petrohradský Roman Červenka na led s mateřskou Slavií. „Jsem rád, že se můžu takhle v klidu připravit a hlavně si i trošku vyčistit hlavu,“ vykládá 28letý útočník a těší se na turnaj, který přinese souboje nejvěhlasnějších hokejových gigantů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka se chystá na olympijské bitvy v Soči.

Článek

Potřebujete se vyladit do olympijské pohody?

V Rusku jsme během ledna odehráli jedenáct utkání a bylo toho fakt dost. Už jsem ale pookřál. V kabině, kde všichni mluví česky, se člověk hned jinak naladí. Pro mě je vzácností i to, že se nehraje a můžu věnovat veškerý čas rodině. Chvilky s malým Denisem (roční syn – pozn. aut.) mě nabíjejí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Měl jste hned jasno, že půjdete na led se Slavií?

Věděl jsem okamžitě, že nezůstanu v Rusku. Petrohrad čeká relaxační soustředění v Dubaji. Příprava se Slavií pro mě byla nejlepším řešením, všechny tu dobře znám a můžu trénovat s mužstvem, což je lepší než individuálně.

Berete jako výhodou, že jste dějiště her poznal už při prosincovém turnaji?

My jsme si v Soči tehdy osahali jen hokejovou halu a její zázemí, olympijskou vesnici teprve dokončovali. Poznali jsme ale přísný bezpečnostní režim a musíme počítat, že vstup do areálu se pokaždé protáhne. Ale to už k olympiádám patří, Vancouver byl taky samá kontrola.

Chystáte se v Soči na páteční slavnostní zahájení?

Nechtěl bych o něj přijít. Ruští novináři sice tvrdili, že na plochu půjde z každé země jen vlajkonoš, ale ať už bychom byli na place, nebo na tribuně, bude to určitě silný zážitek.

Kvůli zranění jste přišel o poslední dvě mistrovství světa, takže vás čeká první velká akce od zisku bronzu v roce 2011. Těšíte se o to víc?

Na turnaj, kde se potkají nejlepší hráči planety, se těší každý. A je úplně jedno, jestli byl na všech mistrovstvích nebo ne.

Trenér Hadamczik uvažuje, že by obnovil vaši spolupráci s Jágrem a Plekancem právě ze šampionátu v Bratislavě. Co tomu říkáte?

Jestli to tak bude, tak se samozřejmě těším. Moc by mě lákalo mít vedle sebe Džegra s Plekym. Za sebe snad můžu říct, že jsme si hokejově sedli. Nejdůležitější ale je, abychom udělali dobrý tým. Já se jen budu snažit mu co nejvíc prospět. I když se nám papírově nedávají moc velké šance, chceme něco pořádného uhrát.

Reklama

Související témata: