Hlavní obsah

Růžička si vybral dvě přesilovková komanda

PRAHA

Vojáci mají své elitní jednotky, které řeší nejošemetnější situace, hokejisté zase přesilovková komanda, jež rozhodují zápasy. Na mistrovství světa ve Vídni chce mít reprezentační trenér Vladimír Růžička pro početní výhody dvě speciální formace. "Nikdy nevíte, co se stane. Je lepší mít i záložní variantu," tvrdil.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Martin Straka (v bílém) patří do elitního přesilovkového komanda.

Článek

Růžička hodlá sázet především na sestavu T. Kaberle, P. Sýkora, Jágr, M. Straka, Kubina, přičemž urostlý vítkovický obránce bude odvádět černou práci před brankou a vytvářet místo k manévrování centru Jágrovi, jenž by měl vybízet k zakončení střelecky aktivního P. Sýkoru.

"Na puku nesmírně silný Jágr na sebe umí vázat až dva protihráče, čímž dělá prostor ostatním a jen musíme mít hráče důrazně se deroucí do gólu a schopné k prosazení v koncovce," přemítá kouč.

Druhou speciální pětici pro přesilovky mají tvořit Židlický, Výborný, Dvořák, Prospal, Čajánek. "Tady se potkávají čtyři útočníci, všichni schopní zahrát puk do kombinace, a zezadu mají být jištěni tvrdou ranou obránce Židlického. Přesilovka získává sílu nápadem, v tomto složení by o něj neměla být nouze. A pokud by byl zrovna někdo mimo hru, tak není problém jej nahradit," neláme si hlavu Růžička.

Loni sestavil jeho předchůdce Lener speciální formaci pro přesilovky na pražském MS. Vedle Jágra, Výborného a Straky v ní figuroval i Průcha a střelec od modré Novák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články